METROPOLITAN SOUND LIGHT CLINIC

Καλώς ήρθατε στο Metropolitan Institute – Empowering Minds, Transforming Lives!

Η METROPOLITAN δημιουργήθηκε πριν από 24 χρόνια από τον Dr. Δημήτριο Γ. Kίμογλου

Πιστεύουμε ότι όλοι αξίζουν πρόσβαση σε ποιοτική φροντίδα ψυχικής υγείας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον όπου μπορεί να αισθάνεται άνετα να μοιράζεστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας και να σας βοηθήσουμε στο ταξίδι σας προς έναν πιο ευτυχισμένο, πιο υγιή εαυτό.

Ο Dr. Δημήτριος Γ. Κίμογλου, πρωτοπόρος στον τομέα των σύγχρονων θεραπευτικών προσεγγίσεων, σας προσκαλεί να ξεκινήσετε ένα ταξίδι μεταμόρφωσης στην Metropolitan.. Με μια ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογιών αιχμής και μεθοδολογιών δίνουμε τη δυνατότητα στα άτομα να ξεπερνούν τις προκλήσεις, να επιτύχουν προσωπική ανάπτυξη και να ζήσουν ικανοποιητικές ζωές.

Ανακαλύψτε μια πολυδιάστατη προσέγγιση για την ευημερία:

Ψυχοθεραπεία /Συμβουλευτική: Με έμφαση στη συνεργασία και την ολιστική ευημερία, σας βοηθάμε να πλοηγηθείτε στα εμπόδια της ζωής και να ξεκλειδώσετε τις πραγματικές σας δυνατότητες.

Τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας: Ζήστε την εμπειρία της πρωτοποριακής σφαίρας της θεραπείας εικονικής πραγματικότητας, όπου τα καθηλωτικά περιβάλλοντα παρέχουν έναν ασφαλή και ελεγχόμενο χώρο για θεραπευτικές παρεμβάσεις. Χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία αιχμής, διευκολύνουμε τη βελτιωμένη μάθηση, τη θεραπεία έκθεσης και την αυτοεξερεύνηση, προωθώντας την επιταχυνόμενη πρόοδο και τη διαρκή αλλαγή.

Νευροανάδραση: Αξιοποιήστε τη δύναμη της αυτορρύθμισης μέσω της εκπαίδευσης με νευροανάδραση. Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός μας μετρά την εγκεφαλική σας δραστηριότητα, επιτρέποντάς σας να μάθετε και να τροποποιείτε τα εγκεφαλικά σας πρότυπα για βελτιωμένη γνωστική λειτουργία, συναισθηματική ευεξία και κορυφαία απόδοση.

Κλινική ύπνωση: Ζήστε τη βαθιά επίδραση της κλινικής ύπνωσης, με καθοδήγηση του ίδιου του Dr. Δημήτριος Γ. Κίμογλου. Ξεκλειδώστε τις δυνατότητες του υποσυνείδητου μυαλού σας, αντιμετωπίστε βαθιά ριζωμένα ζητήματα και αξιοποιήστε τους εσωτερικούς σας πόρους για μεταμορφωτική αλλαγή.

Vibro Acoustic Therapy: Βυθιστείτε στη θεραπευτική δύναμη του ήχου. Μέσω της vibro ακουστικής θεραπείας, οι δονήσεις και οι συχνότητες εναρμονίζονται με το σώμα σας, προάγοντας τη χαλάρωση, τη μείωση του στρες και την αναζωογόνηση.

Φωτοθεραπεία: Αξιοποιήστε τη θεραπευτική δύναμη του φωτός με τις καινοτόμες συνεδρίες φωτοθεραπείας μας. Μέσω της προσεκτικά βαθμονομημένης έκθεσης στο φως, βοηθάμε στη διαχείριση των διαταραχών της διάθεσης, στη βελτιστοποίηση των προτύπων ύπνου και στην προώθηση της συνολικής ευεξίας.

ΑΙ Εξερευνήστε πώς η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης ενισχύει τα θεραπευτικά αποτελέσματα, παρέχοντας εξατομικευμένη υποστήριξη και ιδέες. Ανακαλύψτε νέες δυνατότητες ανάπτυξης με συνεδρίες ψυχοθεραπείας με τη βοήθεια AI. Βιώστε το μέλλον της φροντίδας ψυχικής υγείας σήμερα.

Neuro programming: Ανακαλύψτε τις πρωτοποριακές μας τεχνικές Neuro programming, που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη νευροπλαστικότητα και να βελτιστοποιούν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Ενισχύστε τις γνωστικές ικανότητες, βελτιώστε την εστίαση και τη μνήμη και απελευθερώστε τις διανοητικές σας δυνατότητες.

Στο Metropolitan Institute, πιστεύουμε σε εξατομικευμένες και ολοκληρωμένες προσεγγίσεις για τη θεραπεία και την προσωπική ανάπτυξη. Η αφοσιωμένη ομάδα ειδικών μας συνδυάζει την επιστήμη, τη συμπόνια και την καινοτομία για να σας παρέχει την υψηλότερη ποιότητα φροντίδας.

Απελευθερώστε τις δυνατότητές σας και ξεκινήστε ένα μεταμορφωτικό ταξίδι με το Metropolitan Institute. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να προγραμματίσετε μια διαβούλευση και να κάνετε το πρώτο βήμα προς ένα καλύτερο μέλλον.

Η Metropolitan,  το πρότυπο σύστημα του Dr. Δημήτριου Γ. Κίμογλου  μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει.
Ένα ασφαλές, υποστηρικτικό περιβάλλον με σύγχρονη τεχνολογία όπου μπορείτε να εξερευνήσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε.
Προσφέρουμε μια σειρά από θεραπευτικές προσεγγίσεις, από ατομική θεραπεία έως ομαδική θεραπεία,

Υπηρεσίες

ΑΙ
Συμβουλευτική
Ψυχοθεραπεία
Θεραπεία εικονικής πραγματικότητας
Νευροανάδραση
Νεύρο ακουστική θεραπεία
Νεύρο προγραμματισμός
Φωτοθεραπεία
Ηχοθεραπεία
Κλινική ύπνωση, για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τη σωστή πορεία προς τα εμπρός.
Πιστεύουμε ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια γεμάτη ζωή και στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να ξεκλειδώσετε αυτές τις δυνατότητες.

Εάν είστε έτοιμοι λοιπόν να κάνετε το πρώτο βήμα προς μια πιο ευτυχισμένη, πιο υγιή ζωή, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα


Λεπτομέρειες για τα παραπάνω προγράμματα θα βρείτε στην ενότητα υπηρεσίες


Βασικές αρχές των προγραμμάτων του ινστιτούτου Metropolitan

Ενσυναίσθηση: Ο θεραπευτής πρέπει να έχει ενσυναίσθηση για την κατάσταση του πελάτη και να μπορεί να μπαίνει στη θέση του.

 • Μη επικριτική στάση: Ο θεραπευτής πρέπει να διατηρεί μια μη επικριτική στάση απέναντι στις πεποιθήσεις, τις αξίες και τις επιλογές του τρόπου ζωής του πελάτη.
 • Εξατομικευμένη Θεραπεία: Η ψυχοθεραπεία πρέπει να προσαρμόζεται στις εξατομικευμένες ανάγκες και περιστάσεις κάθε πελάτη. Δεν υπάρχει μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους.
 • Πρακτικές που βασίζονται σε τεκμήρια: Ο θεραπευτής θα πρέπει να χρησιμοποιεί πρακτικές και τεχνικές που βασίζονται σε στοιχεία που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές για τη θεραπεία της συγκεκριμένης πάθησης του πελάτη.
 • Τακτική ανατροφοδότηση και αξιολόγηση: Είναι σημαντικό για τον θεραπευτή να αξιολογεί τακτικά την πρόοδο του πελάτη και να παρέχει ανατροφοδότηση για να τον βοηθήσει να παραμείνει σε καλό δρόμο.
 • Εμπιστευτικότητα: Ο θεραπευτής πρέπει να διατηρεί το απόρρητο ανά πάσα στιγμή και να δημιουργεί ένα ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον για να μοιραστεί ο πελάτης τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.
 • Ευελιξία: Ο θεραπευτής θα πρέπει να είναι ευέλικτος και ανοιχτός στην προσαρμογή του σχεδίου θεραπείας όπως απαιτείται, με βάση τις μεταβαλλόμενες ανάγκες και συνθήκες του πελάτη.
 • Πολιτισμική ικανότητα: Ο θεραπευτής πρέπει να έχει βαθιά κατανόηση του πολιτισμικού υπόβαθρου του πελάτη και να μπορεί να συνεργάζεται μαζί του με τρόπο που να είναι ευαίσθητος στις πολιτιστικές του πεποιθήσεις και πρακτικές

 

 • Οι εγκαταστάσεις της METROPOLITAN βρίσκονται στην Αριδαία νομού Πέλλας και εκτείνονται σε έναν ιδιόκτητο χώρο 600 τετραγωνικών μέτρων εσωτερικών και εξωτερικών εγκαταστάσεων οι οποίες περιλαμβάνουν πέραν των εργαστηρίων και των γραφείων, χώρους αναψυχής για τους επισκέπτες, καφέ, κήπους και πολλούς ακόμα χώρους για μία ευχάριστη αναμονή, καθώς και άνετο πάρκινγκ.

 

 • Η METROPOLITAN διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό για θεραπείες, νεύρο προγραμματισμού, θεραπεία εικονικής πραγματικότητας, ηχοθεραπεία, Νευροακουστική θεραπεία, φωτοθεραπεία. Εργαστήριο δημιουργίας θεραπευτικών ήχων, εργαστήριο θεραπείας ηχητικής κατευθυνόμενης δέσμης. Εργαστήριο Κλινικής ύπνωσης καθώς και ένα υπερσύγχρονο κέντρο ελέγχου για τον έλεγχο όλων των εργαστηρίων και των τμημάτων.
 • Τα προγράμματα αυτά βοηθούν τον άνθρωπο να απαλλαχθεί από το στρες, και τις φοβίες του, Εξάλειψη άγχους και κρίσεις πανικού, προβλήματα ύπνου, Διακοπή του καπνίσματος, Έλεγχο βάρους του, βελτίωση της διάθεσης, µείωση της κατάθλιψης, βελτίωση της σωματικής υγείας, βελτίωση αθλητικών επιδόσεων, Διατροφικές διαταραχές, Έλεγχος πόνου, Εμπιστοσύνη / Κίνητρα / Αυτοεκτίμηση
 • Αποδοτικότερη λειτουργία της μνήμης και της ικανότητας συγκέντρωσης.

 

 • Στη διάρκεια της αναμονής σας μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το τσάι σας στην υψηλής αισθητικής ρεσεψιόν του Ινστιτούτου Metropolitan ή και στον υπέροχο κήπο μας Ο χώρος μας, αίθουσες θεραπείας, Φωτογραφίες- πατήστε εδώ Τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες μπορείτε να απολαύσετε το τσάι ή τον καφέ σας τη διάρκεια της αναμονής στο υπέροχο σαλέ Anastasia στον 3ο όροφο του συγκροτήματος της Metropolitan, σε έναν υπέροχο χώρο κατασκευασμένο από έλατο και φιλανδικό Πεύκο
 • Για φωτογραφικό υλικό από το συγκρότημα εγκαταστάσεων της Metropolitan πατήστε εδώ

 

 

 

 

 

ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Θεραπευτικό Πλαίσιο
Η θεραπευτική σχέση με την METROPOLITAN  διέπεται από ορισμένους κανόνες, οι οποίοι διαμορφώνουν το θεραπευτικό πλαίσιο και αφορούν κατά κανόνα θέματα όπως είναι η διάρκεια, το κόστος, η συχνότητα της συνεδρίας κ.α.

Οι συνεδρίες:

 • Γίνονται σε συγκεκριμένη , ορισμένη και σταθερή ώρα και ημέρα/ες της εβδομάδας, από Σεπτέμβριο έως και Ιούλιο κάθε έτους.  Για όλα μας τα προγράμματα θα σας γνωστοποιείται η ακριβής ημερομηνία έναρξης και λήξης .
 • Έχουν διάρκεια 55 ‘ ανά συνεδρία εκτός αν έχει συμφωνηθεί διαφορετικά ή πρόκειται για επιπλέον εργαστήρια.
 • Γίνονται στις εγκαταστάσεις του METROPOLITAN 
 • Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει Πρόγραμμα κατ’ οίκον καθώς και η διοργάνωση συνεδριών μέσω internet Online εφόσον ενδείκνυται και είναι πρακτικά εφικτό.
 • Ο χρόνος της συνεδρίας είναι 55 λεπτά και υπολογίζεται από την ώρα της προγραμματισμένης συνάντησης και όχι από την ώρα άφιξης του θεραπευμένου στο ινστιτούτο,συνεπώς, η πιστή τήρηση των προγραμματισμένων συναντήσεων είναι σε κάθε περίπτωση προς όφελος του θεραπευόμενου.
 • Η ημέρα και ώρα διεξαγωγής των συνεδριών είναι σταθερή και δεν τροποποιείται /επιμηκύνεται σε περίπτωση αργοπορίας προσέλευσης.Σε περίπτωση αργοπορίας προσέλευσης ο θεραπευμένος θα έχει μόνο τον χρόνο που του απομένει, εκτός και αν η καθυστέρηση οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας τότε επιμηκύνεται η συνεδρία, σε αντίθετη  περίπτωση η συνεδρία χρεώνετε ολόκληρη.
  Η παράλειψη συνεδριών 1 έως 2 συνεδριών στη σειρά ή η διακοπή του Προγράμματος για μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγεί στην διακοπή της συνεργασίας με το Genesis Counseling Center, εκτός και αν υπάρχει κάποια διαφορετική συμφωνία
  Τις ημέρες και ώρες που δεν λειτουργεί το ινστιτούτο, μπορείτε ν’ αφήσετε μήνυμα στον τηλεφωνητή
  Δεν απαντάμε σε μηνύματα και ερωτήσεις που αποστέλλονται με sms,facebook,massager κ.α.
  Ο μόνος τρόπος επικοινωνίας είναι τηλεφωνικά η στο email  του ινστιτούτου.
  Ραντεβού σε καμία περίπτωση δεν κλείνονται ή ακυρώνονται μέσω sms ή facebookmassager, ο μόνος τρόπος επικοινωνίας είναι τηλεφωνικά ή στο email  του ινστιτούτου.Σε άλλη περίπτωση ακυρώσεως μέσω των παραπάνω τα ραντεβού χρεώνονται κανονικά
  Με την έναρξη του προγράμματος, τηλεφωνική επικοινωνία με τον θεραπευτή μπορεί να υπάρχει μόνο στις προκαθορισμένες μέρες και ώρες που θα σας δοθούν, εκτός και αν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος.

 

 • ΛΗΞΗ
  Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την εξέλιξή της και την επίτευξη των θεραπευτικών στόχων που έχουν τεθεί κατά τη διάρκεια των συνεδριών. Συνήθως το τέλος της θεραπείας αποφασίζεται από κοινού με τον θεραπευόμενο και τίθεται μία πιθανή ημερομηνία τερματισμού όταν θεωρηθεί ότι επιτυγχάνεται ο θεραπευτικός στόχος. Μία μέση διάρκεια θεραπείας ξεκινάει από 8 έως και 14συνεδρίες
  Η συχνότητα των συνεδριών είναι ανά 7 ημέρες ή συνεχόμενες 4 με 5 και μετά από 1 έως το αργότερο 3 μήνες οι υπόλοιπες
  ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ
  Ακύρωση της συνεδρίας μπορεί να γίνει τηλεφωνικά μέχρι το τέλος της προηγούμενης εργάσιμης εβδομάδας.Σε αντίθετη περίπτωση η συνεδρία χρεώνεται κανονικά. Η χρέωση απαιτείται, γιατί ο χρόνος που έχει δεσμευτεί για τον θεραπευόμενο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί από τον θεραπευτή για άλλη συνάντηση. Αν η ακύρωση γίνει την ίδια ή προηγούμενη μέρα και μόνο για λόγους ανωτέρας βίας, δεν υπάρχει χρέωση εφόσον  οι λόγοι αυτοί αποδεικνύονται
  ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  Τα στοιχεία των θεραπευομένων και το περιεχόμενο των συνεδριών, τηλεφωνικών συνομιλιών και αλληλογραφίας προστατεύονται από το απόρρητο.

Αργίες

Το Genesis Counseling Center αργεί κατά τις παρακάτω ημερομηνίες:

 1. Την 28η Οκτωβρίου (εθνική εορτή)
 2. Την περίοδο των Χριστουγέννων παραμένει κλειστό από 24 Δεκεμβρίου έως και 2 Ιανουαρίου*.
 3. Την 6η Ιανουαρίου (Θεοφάνεια)
 4. Την ΚαθαράΔευτέρα
 5. Την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή)
 6. Την περίοδο του Πάσχα παραμένει κλειστό από Μ. Πέμπτη έως και Τρίτη του Πάσχα*.
 7. Την 1η Μαΐου.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.
*τυχόν επιπλέον ημέρες αργίας θα αποτελέσουν αντικείμενο αναπλήρωσης των συνεδριών που θα απολεσθούν.
Αναλυτικός κατάλογος με τις ημέρες μη λειτουργίας του Κέντρου θα είναι αναρτημένος σε εμφανές σημείο στην αίθουσα αναμονής.Αντίγραφο μπορεί να ζητηθεί από τη γραμματεία.
Για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, παρακαλούμε οι συζητήσεις στο χώρο αναμονής να γίνονται σε χαμηλούς τόνους και να αποφεύγεται η χρήση του κινητού τηλεφώνου.

ΠΛΗΡΩΜΗ


Η METROPOLITAN δέχεται πληρωμές με μετρητά, αλλά και όλους τους τύπους πιστωτικών καρτών:

 • VISA
 • Master Card
 • AMERICAN EXPRESS
 • Union Pay
 • DISCOVER
 • Diners Club INTERNATIONAL

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ
Το κόστος της κάθε συνεδρίας καθορίζετε  ανάλογα τα εργαστήρια που θα χρησιμοποιηθούν, Για λόγους εύρυθμης λειτουργίας του Genesis Counseling Center  η εξόφληση γίνεται στο τέλος της κάθε συνεδρίας 

ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ
Σε ειδικές περιπτώσεις η συνεδρία  μπορεί να εκτελεστεί και κατ΄ οίκον. Η τιμή κάθε συνεδρίας διαμορφώνεται ανάλογα με τον απαιτούμενο χρόνο, εξοπλισμό και σύνολο συνεδριών.
Υπάρχει δυνατότητα κάλυψης περιστατικών και σε όλη την Ελλάδα

 

 


Η μέθοδος 7  και η κλινική ύπνωση δεν αντικαθιστούν τις συμβουλές -οδηγίες  ή την θεραπεία  του γιατρού σας ή του ειδικού υγείας .  Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας Ψυχικό ή  σωματικό πρέπει ν' απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας δώσει  θεραπεία ή συμβουλές για την περίπτωση σας. Επιπλέον μην παίρνετε φάρμακα χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας και ούτε να τροποποιείτε τις θεραπείες που σας δίνει χωρίς να τον ενημερώνετε. Η  μέθοδος 7 δεν είναι θεραπεία αλλά  ένας εναλλακτικός τρόπος αυτό -βελτίωσης που βασίζεται σε τεχνικές χαλάρωσης, δεν χρησιμοποίει φάρμακα ή επεμβατικές τεχνικές παρά μόνο άπλες τεχνικές χαλάρωσης και καθοδηγούμενου οραματισμού με χρήση τεχνολογίας , ήχου και εικόνας.  Η μέθοδος  δεν μπορεί  να αντικαταστήσει την εξιδανικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία υγείας, σε κάθε πρόβλημα δρα βοηθητικά και εναλλακτικά
Το ινστιτούτο δεν χορηγεί διαγνώσεις και οποιοδήποτε  πιστοποιητικό που να αναλύει ή να περιγράφει την περίπτωση του πελάτη για οποιαδήποτε χρήση