Kimoglou Seven Institute
Γράφει ο Dr. Δ. Κίμογλου
Εργαστήριο διαταραχών ύπνου στην Genesis με νευροακουστικη
Μια μελέτη από τον Dr. Δ. Κίμογλου
Μελέτες λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας αποκάλυψαν αλλαγές σε αρκετές περιοχές του εγκεφάλου σε ασθενείς με αϋπνία. Μία μελέτη 21 ηλικιωμένων ενηλίκων με πρωτοπαθή αϋπνία έδειξε ότι κατά τη διάρκεια των γνωστικών εργασιών, οι ασθενείς είχαν υποενεργοποίηση στον αριστερό προμετωπιαίο φλοιό και στον αριστερό μετωπικό μετωπικό λοβό, σε σύγκριση με τους αυτους που είχαν καλό υπνο Επιπλέον, η λειτουργική συνδεσιμότητα μεταξύ της παρεγκεφαλίδας και των διαφόρων φλοιικών δομών μεταβάλλεται σε ασθενείς με αϋπνία
Αξιολογώντας τη λειτουργία χρησιμοποιώντας τομογραφία εκπομπής φθοροδεοξυγλυκόζης ποζιτρονίων (ΡΕΤ), οι Nofzinger et al. έδειξε ότι οι ασθενείς με πρωτοπαθή αϋπνία είχαν χαμηλότερο μεταβολισμό αφύπνισης, σε σύγκριση με υγιείς σε φλοιώδεις (μετωπικούς μετωπικούς, αριστερούς ανώτερους χρονικούς και βρεγματικούς φλοιούς) και υποφλοιώδεις περιοχές (σχηματισμός δικτυωτού θαλάμου και εγκεφάλου) Επιπλέον, αυτές οι ερευνητικές μελέτες βρήκαν στοιχεία για προμετωπική απενεργοποίηση σε ασθενείς με αϋπνία. Ενώ η σχέση μεταξύ λειτουργικής συνδεσιμότητας και εγκεφαλικού μεταβολισμού παραμένει ασαφής σε ασθενείς με αϋπνία, τα ευρήματα και των δύο τύπων μελετών δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικές νευροφυσιολογικές επιδράσεις της αϋπνίας. Με βάση τις προαναφερθείσες μελέτες απεικόνισης, ένα πρόγραμμα δονητικής και ακουστικής διέγερσης μπορεί να επηρεάσει άμεσα περιοχές του εγκεφάλου που λαμβάνουν τέτοια ερεθίσματα (συμπεριλαμβανομένων της παρεγκεφαλίδας, των αισθητήριων περιοχών και του ακουστικού φλοιού) και έμμεσα επηρεάζουν περιοχές του εγκεφάλου που υποστηρίζουν γνωστικές ή συναισθηματική λειτουργία (όπως ο προμετωπιαίος φλοιός, ο βρεγματικός λοβός, η αμυγδαλή και ο πυρήνας).
Η νευροακουστικη επηρεάσει στον εγκέφαλο τις ηλεκτρικές συχνότητες ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με τον ύπνο. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα αδύναμα ηλεκτρικά πεδία ημιτονοειδούς κύματος βοηθούν στην εξασφάλιση αργής ταλάντωσης in vitro και αυτός ο τύπος αργής ταλάντωσης μοιάζει πολύ με το μοτίβο δραστηριότητας κατά τη διάρκεια του ύπνου αργών κυμάτων,
Αυτό πραγματοποιείτε χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό πολυκάναλου αρμονικού και ψηφιακού συστήματος ήχου ενσωματωμένο σε μια άνετη πολυθρόνα.
Η ηχητική περίοδος μετακινείται αρχικά από το εύρος 12 Hz σε ένα εύρος κατάστασης θήτα (μεταξύ 4 και 10 Hz) και στη συνέχεια στο εύρος κατάστασης δέλτα (1-4 Hz) που διατηρείται για την υπόλοιπη ώρα. Οι αυτοδιαχειριζόμενες συνεδρίες ήχου στοχεύουν στην κατάσταση εγκεφαλικού κύματος δέλτα 1-4 Hz.