METROPOLITAN

Υπηρεσίες της METROPOLITAN

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ

Code #320 Συμβουλευτική


Η συμβουλευτική, επιτρέπει στους ανθρώπους να συζητούν τα προβλήματά τους και τυχόν δύσκολα συναισθήματα που αντιμετωπίζουν σε ένα ασφαλές, εμπιστευτικό περιβάλλον. Ο όρος μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά γενικά, είναι μια διαδικασία που αναζητούν οι άνθρωποι όταν θέλουν να αλλάξουν κάτι στη ζωή τους ή απλά να εξερευνήσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε μεγαλύτερο βάθος.
Η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ποικίλων προβλημάτων. Μερικοί συνήθεις λόγοι που οι άνθρωποι αναζητούν θεραπεία περιλαμβάνουν:
* Κατάθλιψη.
* Προβλήματα γάμου, απιστία, διαζύγιο ή άλλα θέματα σχέσεων.
* Σεξουαλικά προβλήματα.
* Στρες και άγχος.
* Εθισμοί και καταναγκασμοί.
* Θλίψη, απώλεια ή πένθος.
* Θυμός.
* Επιλογή καριέρας.
* Προβλήματα γονέα ή οικογενειακά.
* Φοβίες.
* Αυπνία.
* Θέματα γονιμότητας.
* Χρόνιος πόνος ή ασθένεια.
* Ενδοοικογενειακή βία ή κακοποίηση.
* Διατροφικές διαταραχές.

 

Code #321bw Ηχοθεραπεία


Γνωστή και ως binaural beats , αυτή η μέθοδος διεγείρει τον εγκέφαλο σε μια συγκεκριμένη κατάσταση χρησιμοποιώντας παλμικό ήχο για να ενθαρρύνει τα εγκεφαλικά σας κύματα να ευθυγραμμιστούν με τη συχνότητα του παλμού.
Βοηθά στην αύξηση της εστίασης, της κατάστασης ενθουσιασμού, της χαλάρωσης και του ύπνου. Η ηχητική σύλληψη εγκεφαλικών κυμάτων μειώνει το άγχος, τον πόνο και τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου , καθώς και βελτιώνει τα προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά.
Τι αντιμετωπίζει η μουσικοθεραπεία
Η μουσικοθεραπεία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των συμπτωμάτων μιας σειράς καταστάσεων, όπως:
* αγχώδεις διαταραχές
* κατάθλιψη
* διαταραχή μετατραυματικού στρες
* άνοια
* διαταραχή του φάσματος του αυτισμού και μαθησιακές δυσκολίες
* συμπεριφορικές διαταραχές
Μερικά από τα υποτιθέμενα οφέλη της Ηχοθεραπείας περιλαμβάνουν:
* μειώνει το άγχος
* μειώνει τις εναλλαγές της διάθεσης
* μειώνει την αρτηριακή πίεση
* μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης
* διδάσκει διαχείριση του πόνου
* μειώνει τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και εγκεφαλικό
* βελτιώνει τον ύπνο
Πως δουλεύει
Η Ηχοθεραπεία χρησιμοποιεί διαφορετικές πτυχές του ήχου για να βελτιώσει τη συναισθηματική και σωματική σας ευεξία. Το πώς λειτουργεί εξαρτάται από τη μέθοδο που χρησιμοποιείται.
Μια συνεδρία μπορεί να περιλαμβάνει το να κάθεστε ή να ξαπλώνετε ενώ ακούτε ήχους από ένα ηχείο ή όργανα ή να εφαρμόζετε δονήσεις χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο συντονισμού. Ανάλογα με τη μέθοδο, μπορεί να ενθαρρυνθείτε να συμμετάσχετε ή να παραμείνετε ακίνητοι και ήσυχοι για να αφήσετε τους ήχους να δράσουν θεραπευτικά .

Code #322bwv Νεύρο ακουστική θεραπεία


Η Vibroacoustic Therapy χρησιμοποιεί χαμηλές συχνότητες και θεραπευτική μουσική που παρέχεται μέσω ειδικών ηχείων που ονομάζονται μετατροπείς. Οι μορφοτροπείς μπορούν να ενσωματωθούν σε κάποιο είδος επίπλου όπως φορητά χαλάκια, στρώματα και τραπέζια μασάζ, προσαρμοσμένα τραπέζια με κύστεις νερού, κρεβάτια και ξαπλώστρες. Καθώς το σώμα ενός ατόμου έχει επαφή με τα ενσωματωμένα ηχεία, η μουσική στέλνεται από την πηγή στους μετατροπείς και στη συνέχεια γίνεται αισθητή από το σώμα ως δόνηση και ακούγεται από τα αυτιά ως ήχος. Η δονητική απτική είσοδος διεγείρει τις δέσμες νεύρων κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, μέχρι το εγκεφαλικό στέλεχος και στη συνέχεια μέσω του μεταιχμιακού συστήματος. Επιπλέον, ο ήχος διεγείρει τον μυελό στο εγκεφαλικό στέλεχος και ενεργοποιεί το ακουστικό νεύρο που συνδέεται με όλους τους μύες του σώματος. Αυτές οι αντιδράσεις δίνουν σήμα στο σώμα να χαλαρώσει και να πλημμυρίσει τον εγκέφαλο με χημικές ουσίες που ανυψώνουν τη διάθεση. Επιπλέον,
Επιδράσεις της Δονητικής Ακουστικής Θεραπείας
Υπάρχουν παρενέργειες στη δονητική ακουστική θεραπεία; Η απάντηση είναι «ναι», εάν πιστεύετε ότι οι παρενέργειες είναι θετικές απαντήσεις. Στον σημερινό κόσμο διδασκόμαστε να θεωρούμε τις παρενέργειες ως αρνητικές. Αυτό έχει ριζώσει μέσα μας λόγω των πολυάριθμων αρνητικών παρενεργειών που σχετίζονται τόσο με τα φαρμακευτικά όσο και με τα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή. Αλλά η Δονητική Ακουστική Θεραπεία δεν έχει γνωστές αρνητικές παρενέργειες και πολυάριθμες θετικές επιδράσεις.
Μερικές από τις θετικές απαντήσεις στη δονητική ακουστική θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνουν:
* Χαμηλή πίεση αίματος
* Μειωμένος Πόνος
* Μειωμένο Άγχος
* Καλύτερα ρυθμισμένο μεταιχμιακό σύστημα
* Αυξημένη Κυκλοφορία
* Συντομευμένες περίοδοι θεραπείας
* Αυξημένη ποιότητα ύπνου
* Αυξημένη αίσθηση ηρεμίας
Οφέλη για την υγεία της δονητικής ακουστικής θεραπείας
Όταν το μυαλό και το σώμα είναι σε ήρεμη κατάσταση, μπορεί να προκύψουν κάθε είδους οφέλη για την υγεία.
1. Το μεταιχμιακό σύστημα λαμβάνει σήμα να επιστρέψει σε μια ήρεμη κατάσταση και με την πάροδο του χρόνου βοηθά το σώμα να γίνει καλύτερο στην αυτορρύθμιση και πιο ανθεκτικό στους στρεσογόνους παράγοντες.
2. Ενεργοποιείται το Relaxation Response, το οποίο δημιουργεί έναν καταρράκτη θετικών οφελών για τη σωματική και συναισθηματική υγεία.
3. Ο καρδιακός ρυθμός επιβραδύνεται και η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV) βελτιώνεται, κάτι που είναι δείκτης ανθεκτικότητας στο στρες.
4. Η αρτηριακή πίεση μειώνεται, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής.
5. Οι μύες χαλαρώνουν, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να μειώσει τον πόνο από την ένταση και τους σπασμούς.
6. Ο πόνος μειώνεται μέσω ενός συνδυασμού αυξημένης χαλάρωσης και αύξησης των ορμονών της «ευτυχίας».
7. Αυξάνεται η κυκλοφορία, η οποία θρέφει τα κύτταρα και τα όργανα.

Code #323bwv Νεύρο ακουστική θεραπεία σποτ
Βλέπε #322bwv

Code #324bwvl Νεύρο ακουστική θεραπεία διακρανική led therapy
Βλέπε #322bwv

Code# 380lv Φωτοβιοτροποποίηση


Η φωτοβιοτροποποίηση περιγράφει τη χρήση κόκκινου ή κοντινού υπέρυθρου φωτός για την τόνωση ή την αναγέννηση ιστού. Ανακαλύφθηκε ότι τα εγγύς υπέρυθρα μήκη κύματος (800-900 nm) και οι κόκκινες (600 nm) δίοδοι εκπομπής φωτός (LED) είναι σε θέση να διεισδύσουν μέσω του τριχωτού της κεφαλής και του κρανίου και έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την υποφυσιολογική κυτταρική δραστηριότητα του υποβαθμισμένου εγκεφαλικού ιστού
Η χρήση του διακρανιακού φωτός έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής τον τελευταίο καιρό για νευροεκφυλιστικές ασθένειες, το Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Είναι επίσης μια θεραπεία που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής για την κατάθλιψη, το εγκεφαλικό επεισόδιο και τις μετατραυματικές εγκεφαλικές κακώσεις
. Η διακρανιακή θεραπεία με λέιζερ χαμηλού επιπέδου (TLLLT) είναι η άμεση ακτινοβολία του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπέρυθρα λέιζερ υψηλής εστίασης. Σε αντίθεση με άλλα μήκη κύματος, το υπέρυθρο φως έχει την ικανότητα να διεισδύει στα οστά και να μεταφέρει φωτεινή ενέργεια στις στοχευμένες περιοχές του εγκεφάλου. Η φωτεινή ενέργεια απορροφάται από διαφορετικούς τύπους κυττάρων για να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα ενδοκυτταρικών επιδράσεων. Διακρανιακή θεραπεία με λέιζερ φωτός χαμηλού επιπέδου και κράνος υπερύθρων LED τώρα διαθέσιμα στο ιατρείο του Dr Golding Γιατί υπέρυθρο φως; Το βέλτιστο μήκος κύματος για μέγ. Η διείσδυση του κρανίου είναι μεταξύ 805 nm και 830 nm (υπέρυθρο). Μελέτες δείχνουν ότι το φως φτάνει σε βάθος 4-5 cm. Η θεραπεία LED είναι μη επεμβατική, ανώδυνη και μη θερμική. Μηχανισμοί εργασίας: α) Διέγερση της μιτοχονδριακής αναπνευστικής αλυσίδας (οξειδάση του κυτοχρώματος c) β) Απελευθέρωση ΝΟ με φωτοδιάσπαση αγγειοδιασταλτικά αποτελέσματα γ) Σύντομη αύξηση των ενεργών ειδών οξυγόνου δ) Βελτιωμένη διαθεσιμότητα οξυγόνου και κατανάλωση οξυγόνου ε) Ενεργοποίηση οδών σηματοδότησης και μεταγραφικών παραγόντων που προκαλούν μακροχρόνιες αλλαγές στην έκφραση πρωτεΐνης στ) Αυξάνει την παραγωγή ΑΤΡ Πέρα και πάνω από τα μιτοχονδριακά αποτελέσματα που αναφέρονται παραπάνω από το διακρανιακό λέιζερ χαμηλού επιπέδου επίσης: Βελτιώνει τη λεμφική ροή = Αυξημένη εγκεφαλική ροή αίματος Οι οδοί σηματοδότησης και η ενεργοποίηση των μεταγραφικών παραγόντων οδηγούν στις τελικές επιδράσεις του PBM (φωτοβιοτροποποίηση) στον εγκέφαλο Βραχυπρόθεσμη διέγερση: ATP, ροή αίματος, λεμφική ροή, εγκεφαλική οξυγόνωση, λιγότερο οίδημα

Code #325bw 8D brain waves therapy
Βλέπε #321bw

Code #326bwv Synch brain


Το Synch brain είναι μια εμπειρία που βοηθά τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί καλύτερα.
Μπορεί να έχετε ακούσει για τις διαφορετικές νοητικές λειτουργίες του δεξιού και του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου σας. Το δεξί ημισφαίριο ελέγχει την αριστερή πλευρά του σώματός σας και είναι το δημιουργικό, μεγάλη εικόνα, μέρος της συναισθηματικής νοημοσύνης του εγκεφάλου μας. Το αριστερό ημισφαίριο ελέγχει τη δεξιά πλευρά του σώματός μας και είναι το προσανατολισμένο στη λεπτομέρεια, γραμμικό μέρος σκέψης του εγκεφάλου μας. Τι θα γινόταν αν τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου σας μπορούσαν να λειτουργήσουν μαζί σε έναν ισχυρό συγχρονισμό; Το Synch brain βοηθά τον εγκέφαλό σας να κάνει ακριβώς αυτό.
ΓΙΑΤΙ Synch brain
* Δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε ή να εστιάσετε σε μια μεμονωμένη εργασία; 
* Δυσκολεύεστε να μάθετε νέες εργασίες;
* Ανησυχείτε για την υγεία του εγκεφάλου σας;
* Θα θέλατε να ζήσετε μια κατάσταση ψυχικής χαλάρωσης; 
ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ Synch brain
* Οι χρήστες του Synch brain αναφέρουν συναισθήματα βαθιάς ψυχικής χαλάρωσης που είναι επίσης πολύ ξύπνιοι και σε εγρήγορση. 
* Ικανός να διαλογίζεται ευκολότερα.
* Ικανός να δει θέματα και προβλήματα με μια νέα οπτική. 
* Ενισχυμένη διαίσθηση. 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ Synch brain

Χρησιμοποιώντας «δυαδικούς ρυθμούς», το πρόγραμμα Synch brain, που αναπτύχθηκε από μηχανικούς της NASA, ενεργοποιεί τον εγκέφαλο να συγχρονιστεί. 


Code #327l Led therapy


Η φωτοθεραπεία με LED (δίοδος εκπομπής φωτός) είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που εισέρχεται στα στρώματα του δέρματος
Στη δεκαετία του 1990, η NASA άρχισε να μελετά τις επιδράσεις του LED στην προώθηση της επούλωσης πληγών στους αστροναύτες βοηθώντας τα κύτταρα και τους ιστούς να αναπτυχθούν.
Πώς λειτουργεί η Φωτοθεραπεία;
Φωτοθεραπεία με γαλάζιο, κόκκινο και πράσινο χρώμα, τρία χρώματα που πλημμυρίζουν το σώμα με απόλυτη χαλάρωση, ταυτόχρονα με τη θεραπεία μέσω δέσμης φωτός γίνεται και η θεραπεία μέσω ειδικών συχνοτήτων ήχου καθώς και εικονικής πραγματικότητας. Ένα ολιστικό σύστημα που λειτουργεί σε δύο επίπεδα, σωματικό - Ψυχικό και δημιουργεί την απόλυτη χαλάρωση και ισορροπία
Η σεροτονίνη , η ορμόνη εγκεφάλου που σχετίζεται με την αύξηση της διάθεσης, αυξάνεται με έκθεση σε έντονο φως και πέφτει με μειωμένη έκθεση στον ήλιο. Αυτό έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές μελέτες, μεταξύ των οποίων και μία που αναφέρθηκε στο ιατρικό περιοδικό Lancet το 2002 . Αυτή η μελέτη μέτρησε τα επίπεδα σεροτονίνης στο αίμα, διαπιστώνοντας ότι η παραγωγή σεροτονίνης από τον εγκέφαλο σχετίζεται άμεσα με τη διάρκεια του φωτεινού ηλιακού φωτός.
Ομοίως, στην τελευταία μελέτη, οι άνθρωποι που εκτέθηκαν σε έντονο μπλε φως για μια ώρα κάθε πρωί για τρεις εβδομάδες παρουσίασαν περισσότερεη βελτιώση στα συμπτώματα κατάθλιψης από την ομάδα ελέγχου, η οποία εκτέθηκε σε κόκκινο φως. Είχαν επίσης αυξημένα επίπεδα μελατονίνης το βράδυ, το οποίο βοηθάει στον ύπνο και τη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματός σας, καθώς και σε χαμηλότερα επίπεδα της κορτιζόλης της ορμόνης του στρες..
Το μπλε φως εμφανίζεται ως ιδιαίτερα ευεργετικό για τη ρύθμιση της διάθεσης. Μια μελέτη από ερευνητές του Προγράμματος Έρευνας Φωτός στο Πανεπιστήμιο Thomas Jefferson στη Φιλαδέλφεια διαπίστωσε ότι το μπλε φως ενισχύει και διεγείρει τις συνδέσεις μεταξύ των περιοχών του εγκεφάλου σας που επεξεργάζονται τη συγκίνηση και τη γλώσσα.
Αυτό σημαίνει ότι το μπλε φως μπορεί με τη σειρά του να βοηθήσει τους ανθρώπους να χειριστούν καλύτερα τις συναισθηματικές προκλήσεις και να ρυθμίσουν τη διάθεση με την πάροδο του χρόνου. H θεραπεία με κόκκινο φως είναι η χρήση διόδων εκπομπής φωτός χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (LED) 670 nm 830 nm ως εναλλακτική θεραπεία για ανακούφιση πόνου Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί κόκκινο και σχεδόν υπέρυθρο φως που είναι μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος παρόμοιο με αυτό που εκπέμπεται από τον ήλιο. Τα μήκη κύματος είναι βιοενεργά στον άνθρωπο, καθώς μπορούν να επηρεάσουν τις λειτουργίες των κυττάρων. Είναι γνωστό ότι τα άτομα με ινομυαλγία έχουν μια μείωση στη μικροκυκλοφορία στις περιοχές των σημείων πόνου τους. Ως εκ τούτου, μπορεί να υπάρξει μείωση του οξυγόνου, έτσι ώστε ο πόνος να οφείλεται στην υποξία. H Δίοδος διεγείρει την τοπική απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο είναι αγγειοδιασταλτικό, αποκαθιστώντας έτσι την ισορροπία στη ροή του αίματος αυξάνοντας το οξυγόνο στην περιοχή. Συνεπώς, ένας άλλος πιθανός μηχανισμός μπορεί να προκύψει από την διέγερση της αγγειοδιαστολής για την παραγωγή τοπικής απελευθέρωσης νιτρικού οξειδίου. Τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στην μελέτη περίπτωσης ασθενούς υποδηλώνουν ότι το PBM μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τον πόνο που συνήθως εμφανίζεται στις αρθρώσεις από την ινομυαλγία και με τη σειρά του να αποκαταστήσει την ικανότητα να διεξάγει επιθυμητές δραστηριότητες καθημερινής ζωής. Η θεραπεία με κόκκινο φως διευκολύνει την παραγωγή ενδορφινών και σεροτονίνης, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον πόνο και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Θεραπείες με κόκκινο φως • Θεραπεία με κόκκινο φως και ινομυαλγία Η θεραπεία με ερυθρό φως χρησιμοποιείται συνήθως για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που συνοδεύουν την ινομυαλγία Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση: • Κούραση • Πόνος • Κατάθλιψη • Θέματα ύπνου •
Θεραπεία με κόκκινο φως και χρόνια κόπωση Τα άτομα με ινομυαλγία εμφανίζουν συχνά χρόνια κόπωση. Η θεραπεία με το κόκκινο φως έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας, διευκολύνει το άγχος και επιλύει προβλήματα χρόνων ύπνου, ελαχιστοποιώντας έτσι αποτελεσματικά την κόπωση • Θεραπεία με κόκκινο φως και φλεγμονώδεις διαταραχές Η έρευνα έδειξε ότι η θεραπεία με κόκκινο φως μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τον πόνο. Όταν το κόκκινο φως διεισδύει στο δέρμα, διεγείρει τη λειτουργία των μιτοχονδρίων, η οποία με τη σειρά της προωθεί την επούλωση και την παραγωγή κολλαγόνου και πρωτεϊνών. Λειτουργεί επίσης σε κυτταρικά και μυϊκά επίπεδα για ελαχιστοποίηση της φλεγμονής Πώς η υπέρυθρη θεραπεία ανακουφίζει τον πόνο σας Όταν το κόκκινο φως διεισδύει στο σώμα σας, διεγείρει τα κύτταρα σας να παράγουν περισσότερη ενέργεια που προκαλεί αύξηση της ροής αίματος. Η αύξηση της ροής του αίματος μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας να απελευθερώσει τοξίνες που μπορεί να προκαλούν εσωτερική φλεγμονή. Ενισχύει επίσης την παροχή θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία επούλωσης. Η θεραπεία με ερυθρό φως δεν έχει παρενέργειες. Τα χαμηλά μήκη κύματος που χρησιμοποιούνται δεν παράγουν θερμότητα, επομένως, δεν αποτελούν κίνδυνο για το δέρμα, τους ιστούς ή τα εσωτερικά όργανα. Η συχνή θεραπεία με κόκκινο φως μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της ινομυαλγίας, όπως τα προβλήματα ύπνου, διαταραχές της διάθεσης, κόπωση και μυϊκός πόνος

#328hl Infrared therapy light
Βλέπε #327l

Code #329bw Clinical hypnosis therapy
ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΝΩΣΗ


Όταν η ύπνωση χρησιμοποιείται για κλινική αγωγή ασθενών, ονομάζεται «υπνοθεραπεία». Σ' αυτή την περίπτωση, ο θεραπευτής πρέπει να είναι εκπαιδευμένος στη συμβουλευτική, την ψυχοθεραπεία και την ύπνωση. Στη διάρκεια της συνεδρίας γίνεται κυρίως ψυχοθεραπεία, και σε συνειδητή και σε υπνωτική κατάσταση, όπου η ύπνωση είναι ένα εργαλείο που βοηθά τη θεραπεία.
Στη διάρκεια της υπνοθεραπείας ο ασθενής μαθαίνει πολλά πράγματα για τους τρόπους με τους οποίους συντηρεί το πρόβλημα του, τόσο σε συνειδητό όσο και σε ασυνείδητο επίπεδο. Τα πρότυπα συμπεριφοράς (που συχνά προέρχονται από την παιδική ηλικία) διερευνούνται από την οπτική γωνία του ενήλικα πια, και εξετάζεται η σύγκρουση ανάμεσα στις σκέψεις και τα συναισθήματα. Γενικά, τα προβλήματα σχετίζονται με συναισθήματα ακατάλληλα και υπερβολικά για την πραγματική κατάσταση.
Στην υπνοθεραπεία ο  θεραπευτής δεν ελέγχει τον ασθενή,  ο ασθενής ελέγχει τον εαυτό του και στην ουσία κάνει την ύπνωση ο ίδιος στον εαυτό του. Ο θεραπευτής τον οδηγεί και τον βοηθά να πετύχει τους στόχους της ύπνωσης.
Ο ασθενής εισέρχεται σε ύπνωση μόνο εάν ο ίδιος το θελήσει και το πράξει. Μπορεί να εξέλθει από την ύπνωση όταν ο ίδιος το αποφασίσει. Δεν υπάρχει απώλεια συνείδησης κατά την ύπνωση. Επίσης δεν υπάρχει αμνησία μετά από την υπνοθεραπεία, εκτός από ένα μικρό ποσοστό περιπτώσεων.
Η Ύπνωση, όπως και τα όνειρα, ανοίγει τον δρόμο της επαφής ανάμεσα στο συνειδητό και στο ασυνείδητο κομμάτι του εαυτού μας. Αυτό το δεύτερο θεωρείται και το μεγαλύτερο και πιο δημιουργικό μέρος της ύπαρξης μας. Οι δυνατότητες αλλαγής, εξέλιξης και αυτοθεραπείας βρίσκονται σε επιφυλακή στην τεράστια αυτή αποθήκη μας. Είναι σαν το σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή, ενώ ο συνειδητός νους μας παίζει το ρόλο της επιφάνειας εργασίας, δηλαδή μόνο της εικόνας που βλέπουμε στην οθόνη
Η κλινική ύπνωση θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους και αναγνωρισμένους επαγγελματίες υγείας οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στην κλινική χρήση της ύπνωσης και εργάζονται σε ανάλογους χώρους. Η ύπνωση έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του πόνου, της κατάθλιψης, του άγχους, της ψυχολογικής πίεσης, των διαταραχών έξης και πολλών άλλων ψυχολογικών και ιατρικών προβλημάτων.

Πώς λειτουργεί η υπνοθεραπεία

Καθώς χαλαρώνουμε με ειδικές τεχνικές, επιβραδύνετε η αναπνοή και οι καρδιακοί ρυθμοί και επιφέρετε αλλαγή των κυμάτων του εγκεφάλου Η συχνότητα του εγκεφάλου, σε αυτή την κατάσταση το υποσυνείδητο γίνεται ιδιαίτερα δεκτικό στις θετικές προτάσεις ( υποβολές )
Οι υποβολές είναι θετικές προτάσεις που δίνονται στο άτομο όταν αυτό έχει φτάσει σε βαθιά χαλάρωση, και από κει και πέρα διατηρούνται και μετά την ύπνωση, όταν η προσοχή του ατόμου επιστρέψει στους ρυθμούς του εξωτερικού του κόσμου.
Οι περιγραφές από άτομα που το έχουν βιώσει ποικίλουν. Άλλοι λένε πως έχουν νιώσει όπως όταν διαβάζουν ένα βιβλίο και τους απορροφά και δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται στον εξωτερικό κόσμο.

Θεραπευτικές ιδιότητες της υπνοθεραπείας
ΣΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ: η ύπνωση συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση φοβιών όπως: αγοραφοβία, κοινωνική φοβία, φοβία παρουσίασης μπροστά σε κοινό, φοβία θανάτου, φοβίες φυσικών φαινομένων (π.χ. αστραπές, βροντές, σκοτάδι), φοβίες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. αεροπλάνα, πλοία, τρένα, αυτοκίνητα), φοβίες με συγκεκριμένα ζώα κι έντομα, ιατρικές φοβίες (π.χ. ασθενειών, ένεσης, αίματος), κ.τ.λ
ΣΤΟ ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ: η ύπνωση εφαρμόζεται συχνά (και με καλά αποτελέσματα) στο μετατραυματικό σύνδρομο. Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να ξεπεράσουμε ένα τραυματικό γεγονός κι αυτό επεμβαίνει στο πώς λειτουργούμε (νιώθουμε φόβο, είμαστε σε επαγρύπνηση, οι μνήμες του γεγονότος επανεμφανίζονται με το παραμικρό και ξαναβιώνουμε συναισθηματικά το τραύμα, επηρεάζεται ο ύπνος μας, κ.τ.λ). Η ύπνωση στη προκειμένη περίπτωση επιλέγεται γιατί μπορεί να προσφέρει την αίσθηση της ασφάλειας. Ένα τραυματικό γεγονός μπορεί να είναι σχεδόν οτιδήποτε. Για παράδειγμα, τα ατυχήματα, οι σεισμοί (θυμόσαστε τι έγινε με τους σεισμούς της Αθήνας κι όχι μόνο), ο πόλεμος και οι τρομοκρατικές επιθέσεις, επιθέσεις ληστείας, βιασμού, κακοποίησης, κ.τ.λ.
Βελτιώνει τον ύπνο, μειώνει το άγχος, ελέγχει τα επώδυνα συμπτώματα.
Κάποιος που πάσχει από χρόνια αϋπνία μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει το άγχος και να επαναπρογραμματίσει το υποσυνείδητο του για να βελτιώσει την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου του.
Ελέγχει μερικές οργανικές λειτουργίες, όπως αιμορραγία και καρδιακούς παλμούς.
Κάποιος που πάσχει από υψηλή πίεση μπορεί να επιβραδύνει τους παλμούς του και να μειώσει την αρτηριακή του πίεση.
Καθιστά δυνατή μια μερική αναδρομή στον χρόνο: το να βιώσετε ξανά μια εμπειρία τον μακρινού παρελθόντος, όπως ακριβώς συνέβη, με τις αισθήσεις σας να λειτουργούν ακριβώς όπως τότε, τη στιγμή της πραγματικής εμπειρίας.
Κάποιος μπορεί να εξαλείψει μια παράλογη φοβία, όπως π.χ. φοβία για τις αράχνες, τα σκυλιά, τους στενούς χώρους ή τις γέφυρες· μπορεί να μειώσει το φόβο για τις ερωτικές σχέσεις που είναι αποτέλεσμα τραύματος λόγω αιμομιξίας στη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.
ΣΤΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: πολλοί ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείται η ύπνωση στην αρχή της θεραπείας της κατάθλιψης, ακόμα κι από την πρώτη συνεδρία. Κι αυτό γιατί ακόμα και μια μικρή διαφορά στο συναίσθημα δίνει στον θεραπευόμενο την αίσθηση ότι η αλλαγή είναι εφικτή. Η αντίληψη ότι αυτό που νιώθω μπορεί να αλλάξει είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για τη θεραπεία της κατάθλιψης.
ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ: η ύπνωση χρησιμοποιείται περισσότερο στη νευρική βουλιμία γιατί θεωρείται ότι τα άτομα που "πέφτουν" σε βουλιμικό επεισόδιο συμπεριφέρονται σαν υπνωτισμένοι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άτομα που εκδηλώνουν υπερφαγικά επεισόδια (χωρίς όλες τις συμπεριφορές της νευρικής βουλιμίας όπως πρόκληση εμέτου, χρήση καθαρκτικών, κ.τ.λ). Εκμεταλλευόμαστε, λοιπόν, αυτή την ικανότητα τους, θεραπευτικά. Στην νευρική ανορεξία, η ύπνωση χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά. Εξαρτάται από το άτομο που εκδηλώνει το πρόβλημα και χρησιμοποιείται σαν μέσο αύξησης του ελέγχου. Η ύπνωση, επίσης, προστίθεται στη θεραπεία κατά της παχυσαρκίας.
Αναπτύσσει εξαιρετικές ικανότητες συγκέντρωσης: αυξάνει την ικανότητα να μαθαίνει κανείς και να θυμάται με εξωφρενικές λεπτομέρειες.
Ένας φοιτητής μπορεί να προετοιμαστεί για μια εξέταση, αφομοιώνοντας και συγκρατώντας στη μνήμη του μια μεγάλη ποσότητα υλικού που μπορεί να ανακληθεί κατά βούληση.
ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ: βοηθώντας, μεταξύ άλλων, τους αθλητές που έχουν χάσει τη φόρμα τους να επιστρέψουν σε προηγούμενα υψηλά επίπεδα επίδοσης, στον εντοπισμό αιτιών που οδηγούν τον αθλητή να μην αποδίδει όπως απέδιδε, στη μείωση του άγχους πριν τον αγώνα εφ' όσον αυτό επηρεάζει αρνητικά την επίδοση, στον έλεγχο του πόνου όταν υπάρχει τραυματισμός (ιδιαίτερα χρήσιμη στους μικροτραυματισμούς για την αποφυγή φαρμάκων), στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης του αθλητή, στην αύξηση της αυτοσυγκέντρωσης και στη βοήθεια σε ατομικό επίπεδο όταν προσωπικά προβλήματα επηρεάζουν την απόδοση του.
ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: σε αυτό το κλάδο, η ύπνωση χρησιμοποιείται με μάρτυρες, υπόπτους, θύματα, κ.τ.λ. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αυστηρές οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιηθεί η ύπνωση δικαστικά για να την αποφυγή παραποίησης της αλήθειας αν και σε πολλές πολιτείες της Αμερικής όπως και σε άλλες χώρες οι καταθέσεις και οι πληροφορίες με τη βοήθεια της ύπνωσης δεν γίνονται δεκτές από το δικαστήριο.
Συμπυκνώνει πολύπλοκες στοχαστικές διαδικασίες και επανεξετάζει αναμνήσεις ετών σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Κάποιος μπορεί να επανεξετάσει τα γεγονότα του παρελθόντος, να εντοπίσει ένα συγκεκριμένο κρίσιμο περιστατικό και να θέσει τις βάσεις για να αλλάξει μια συγκεκριμένη παρούσα κατάσταση.
Η υπνοθεραπεία χρησιμοποιείται συχνά για να βοηθήσει ανθρώπους να απαλλαγούν από το άγχος, την αϋπνία, τον πανικό και τις φοβίες, καθώς επίσης και για ελεγχο του πόνου, τους πονοκέφαλους, και τα προβλήματα ευερέθιστων εντέρων. Χρησιμοποιείται επίσης για εθισμούς , ενίσχυση η απώλεια βάρους.
Απαλλαγή από ανθυγιεινές συνήθειες, όπως π.χ. το κάπνισμα. Συνήθως σε πολύ σύντομο χρόνο και με λίγα ή καθόλου συμπτώματα στέρησης της νικοτίνης.
Χάσιμο βάρους: Δίαιτα αδυνατίσματος. Δημιουργία νέων και περισσότερο υγειών συνηθειών διατροφής. Ενίσχυση των κινήτρων για χάσιμο βάρους. Βοήθεια στη διατήρηση του επιθυμητού βάρους. Ενίσχυση της φυσικής δυνατότητας και της επιθυμίας για φυσική δραστηριότητα και άσκηση.
Απαλλαγή από αϋπνίες, βελτίωση της ποιότητας του ύπνου: Απομάκρυνση από το νου των σκέψεων, ανησυχιών και φροντίδων που δυσκολεύουν τον φυσιολογικό ύπνο. Αυτοϋπνωση προκειμένου να νυστάξει και να κοιμηθεί κανείς. ΄Υπνος που ξεκουράζει και ανανεώνει.
Χαλάρωση και αντιμετώπιση του stress: Εκμάθηση τεχνικών για την ελλάτωση ή την εξαφάνιση του stress. Τεχνικές χαλάρωσης.
Αύξηση της δημιουργικότητας: Απελευθέρωση του μπλοκαρισμένου δυναμικού και χρησιμοποίησή του σε περιοχές δημιουργικής έκφρασης.
Βελτίωση της συγκέντρωσης και της απόδοσης στη μάθηση: Καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων μάθησης, βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης κατά την μελέτη. Θετική στάση ως προς την μάθηση. Αντιμετώπιση άγχους διαγωνισμών κλπ.
Αντιμετώπιση άγχους κατά την ομιλία μπροστά σε κοινό: Αντιμετώπιση της νευρικότητας και της ντροπαλότητας σε καταστάσεις όπου εκτίθεται κανείς μπροστά σε κοινό. Αυτοπεποίθηση και φυσικότητα στην ομιλία.
Αγχη και φοβίες συγκεκριμένες: Φόβος οδήγησης, φόβος ανελκυστήρων, αεροπλάνων, φοβίες ασθενειών, εντόμων, του πλήθους κλπ. Προεγχειρητικό άγχος. Εκμάθηση διαφορετικών τρόπων αντίδρασης στα φοβικά ερεθίσματα.
Ελεγχος του πόνου: Η ύπνωση έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στην αντιμετώπιση του πόνου, όπως π.χ. κατά τη διάρκεια εγχειρήσεων αντί αναισθησίας -όταν αυτή αντενδείκνυται- , στην οδοντιατρική, σε χρόνιες παθήσεις όπως αρθρίτιδες, πόνοι της πλάτης κλπ.
Απαλλαγή από τις συνέπειες συναισθηματικού ή σωματικού τραύματος: Ανακούφιση και απομάκρυνση από τη συνείδηση και τη μνήμη τραυματικών και δυσάρεστων εμπειριών. Διερεύνηση και εντοπισμός τραυματικών εμπειριών προκειμένου να κατανοηθούν και να θεραπευθούν οι τραυματικές τους συνέπειες.
Αντιμετώπιση ισχυρών συγκινησιακών κρίσεων: Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης είναι συχνά και σε κατάσταση μεγαλύτερης υποβολιμότητας. Το γεγονός αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί θεραπευτικά σε επείγουσες καταστάσεις.
Βοήθεια κατά τον τοκετό: Ελάττωση του πόνου, διευκόλυνση της διαδικασίας του τοκετού, υποβοήθηση της ανάρρωσης και της επαφής με το νεογέννητο.
Βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων: Αύξηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοσυγκέντρωσης. Βελτίωση της εικόνας του εαυτού και του επιπέδου των προσδοκιών επιτυχίας. Δημιουργία αίσθησης νίκης και επιτυχίας. Ενίσχυση της σωματικής δύναμης και του συντονισμού των κινήσεων. Βελτίωση των επιδόσεων μέσω οραματισμού υψηλότερων αποδόσεων και καλύτερης αθλητικής συμπεριφοράς.
Βελτίωση της εικόνας του εαυτού, ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της αυτοεκτίμησης, ενίσχυση του εγώ: Τεχνικές που χρησιμοποιούν θετικές υποβολές για να ενισχύσουν την δημιουργία θετικών εικόνων και θετικών πεποιθήσεων σχετικών με την αυτοαξία και τον αυτοσεβασμό. Απαλλαγή από συνήθειες αρνητικής σκέψης που υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό. Ενίσχυση της θετικής παρουσίας του ατόμου στο περιβάλλον.
Ψυχοθεραπεία: Από τις σημαντικότερες εφαρμογές της ύπνωσης είναι η χρησιμοποίησή της σαν διερευνητικό και θεραπευτικό μέσο στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Είναι μεγάλη η βοήθεια που η ύπνωση μπορεί να προσφέρει, όσον αφορά την επαφή με βαθύτερα συναισθήματα και σκέψεις και την απόκτηση κατανόησης (insight) πάνω στη φύση και τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων

Code #330 Virtual reality therapy


Η θεραπεία εικονικής πραγματικότητας ( VRT ), γνωστή ως θεραπεία εμβάπτισης εικονικής πραγματικότητας ( VRIT ), προσομοίωση για θεραπεία ( SFT ), θεραπεία έκθεσης στην εικονική πραγματικότητα ( VRET ) και μηχανογραφημένη CBT ( CCBT ), είναι η χρήση τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας για ψυχολογική θεραπεία. Οι ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία εικονικής πραγματικότητας περιηγούνται σε ψηφιακά δημιουργούμενα περιβάλλοντα και ολοκληρώνουν ειδικά σχεδιασμένα καθήκοντα συχνά προσαρμοσμένα για τη θεραπεία μιας συγκεκριμένης ασθένειας. Η τεχνολογία μπορεί να κυμαίνεται από έναν απλό υπολογιστή και πληκτρολόγιο, σε ένα σύγχρονο ακουστικό εικονικής πραγματικότητας . Χρησιμοποιείται ευρέως ως εναλλακτική μορφή θεραπείας έκθεσης , στην οποία οι ασθενείς αλληλεπιδρούν με αβλαβείς εικονικές παραστάσεις τραυματικών ερεθισμάτων, προκειμένου να μειωθούν οι αποκρίσεις του φόβου. Έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική στη θεραπεία της PTSD. Η θεραπεία εικονικής πραγματικότητας έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο να ανακτήσουν τον έλεγχο των μυών, να θεραπεύσουν άλλες διαταραχές, κρίση πανικού άγχος, κατάθλιψη  και να βελτιώσουν κοινωνικές δεξιότητες
Οι έρευνες πλέον έχουν προχωρήσει σε συστήματα VR για να βοηθήσουν ανθρώπους με ποικίλες φοβίες αλλά και ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές.
Η εικονική πραγματικότητα θεωρείται ιδανική προσέγγιση για τη σταδιακή έκθεση ανθρώπων μεφοβίες στο αντικείμενο του φόβου τους με στόχο τη θεραπεία της φοβίας. Η παραδοσιακή μέθοδος θεραπείας της φοβίας αποτελείται από δύο στάδια (γνωσιοσυμπεριφοριστική θεραπεία). Στο πρώτο στάδιο ο ασθενής φαντάζεται το φοβικό αντικείμενο και σκέφτεται τον εαυτό του σε επαφή μεαυτό, ενώ στο δεύτερο στάδιο ο ασθενής εκτίθεται και με φυσικό τρόπο στο αντικείμενο του φόβου του.Για παράδειγμα, στην ακροφοβία ή υψοφοβία (παθολογικός φόβος που εκδηλώνεται κυρίως, όταν τοάτομο βρίσκεται σε ψηλά και απόκρημνα μέρη (κορυφές βουνών, οροφές κατοικιών κ.λπ
Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πολλά: το πλέον προφανές είναι ότι ο ασθενής εκτίθεται σε ένα περιβάλλον λιγότερο απειλητικό από το φυσικό. Ένα σημαντικό πρόσθετο πλεονέκτημα είναι η μείωσητου κόστους της θεραπείας, ειδικότερα στις περιπτώσεις όπου η σταδιακή έκθεση στο φυσικό ερέθισμαείναι πολύ ακριβή. Για παράδειγμα, για τη θεραπεία της φοβίας πτήσης η κλασική (χωρίς τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας) προσέγγιση προβλέπει ότι ο ασθενής και ο θεραπευτής θα κάνουν τις συνεδρίεςτους σε αεροπλάνα, κάτι που είναι πολυέξοδο. Πέρα όμως από την αύξηση της δαπάνης, η απ’ ευθείαςαυτή έκθεση του ασθενούς στον φόβο του ενέχει και κινδύνους, αφού η πτήση δεν μπορεί να σταματήσεισε περίπτωση εκδήλωσης πανικού από τον ασθενή. Η θεραπεία με τη χρήση εικονικής πραγματικότηταςείναι ακόμη ιδιαίτερα αποτελεσματική και για την ομάδα εκείνη των ασθενών που δεν τα καταφέρνουνκαλά στο πρώτο σκέλος της θεραπείας τους, δηλαδή στη νοητή έκθεση.

 

Code #331 Neyro programming


Ο νεύρο-προγραμματισμός  είναι μία τεχνική πρόκλησης του εγκεφάλου με σκοπό την επίτευξη της καλύτερης λειτουργίας του. Πρόκειται για μια μη επεμβατική διαδικασία με αποτελέσματα σε ένα πλήθος συμπτωμάτων. Είναι μια προσωπική προπόνηση για τον εγκέφαλο. Είναι εκπαίδευση των εγκεφαλικών κυμάτων μέσω υπολογιστή
Αυτό επιτυγχάνεται τροφοδοτώντας τον εγκέφαλο με πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του και παροτρύνοντάς τον, μέσω της επιβράβευσης, να προβεί στις επιθυμητές αναπροσαρμογές . Έτσι, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, παροτρύνουμε τον εγκέφαλο
να διατηρεί την επιθυμητή κατάσταση (π.χ. συγκέντρωση ή/και χαλάρωση). Βαθμιαία
ο εγκέφαλος μαθαίνει, ακριβώς όπως μαθαίνει οτιδήποτε άλλο. Και, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα είδη μαθήσεως, ο εγκέφαλος έχει την τάση να διατηρεί τη νέα ικανότητα.
Ο εγκέφαλος αποτελείται από πολλά διαφορετικά συστήματα ένα εκ των οποίων είναι το βιοηλεκτρικό σύστημα.
Το βιοηλεκτρικό προφίλ είναι η σύνθεση της σκέψης καθώς και το πλαίσιο στο οποίο εμφανίζεται συμπεριλαμβανόμενης της χημικής σύνθεσης, της μεταβολικής και ορμονικής κατάστασης και της φυσιολογικής σύνδεσης με το σώμα.
Ο εγκέφαλος επικοινωνεί με το σύστημα αυτό, κάνοντας χρήση των νευροδιαβιβαστών και των διάφορων εγκεφαλικών κυμάτων που μας βοηθούν να σκεφτούμε, να κινηθούμε, να κοιμηθούμε, να εργαστούμε, να μελετήσουμε κ.λπ.
Το κεντρικό νευρικό σύστημα έχει ένα σημείο ρύθμισης της φυσιολογικής δραστηριότητας που αφορά τα επίπεδα διέγερσης, εγρήγορσης, σταθερότητας και ευελιξίας.
Ωστόσο το κεντρικό νευρικό σύστημα κάτω από διάφορους παράγοντες (π.χ. σωματικά και ψυχικά τραύματα, στρες, τοξίνες, έλλειψη βιταμινών, χρήση ουσιών) μπορεί να απορυθμιστεί, με αποτέλεσμα συχνά να εμφανίζονται μαθησιακές δυσκολίες, υπερκινητικότητα, έλλειψη συγκέντρωσης και προσοχής, κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού κ.λπ.
Οι αλλαγές που προκύπτουν μπορούν να καταγραφούν με την μέτρηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου.
Ο νεύρο-προγραμματισμός  είναι ένας τρόπος για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα και βασίζεται στην βιολογική αρχή της αυτορύθμισης.
Ο νεύρο-προγραμματισμός  μπορεί να βοηθήσει στο άγχος και την κατάθλιψη ή τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ,  μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα των σωματικών και συναισθηματικών προβλημάτων όπως είναι οι ημικρανίες ή και το μετα-τραυματικό στρες, Ακόμα και άτομα με μεγάλα επιτεύγματα χρησιμοποιούν την εκπαίδευση μέσω του ΗΕΓ για να ενισχύσουν τις ικανότητες τους στον αθλητισμό, στις επιχειρήσεις και τις τέχνες.

Πώς γίνεται
Με την χρήση  ΗΕΓ καταγράφουμε  τα κύματα του εγκεφάλου. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και δεν περιλαμβάνει την εφαρμογή οποιοσδήποτε τάσης ή ρεύματος στον εγκέφαλο, έτσι είναι εξ ολοκλήρου μη επεμβατική.

 

 

Code #332 Kimoglou 7 Ultra System


Η μέθοδος "Kimoglou 7" είναι μια εκπαιδευτική μέθοδος, βασισμένη σε 7 στάδια με τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο τις δυνατότητες του εγκεφάλου.
Η Μέθοδος "Kimoglou 7”  αποτελείτε από  σειρά τεχνικών (χαλάρωσης, οραματισμού, ύπνωσης, ψυχικής και σωματικής αποτοξίνωσης ) οι οποίες βοηθούν τον άνθρωπο να να ελέγχει και να χρησιμοποιεί περισσότερο το νου και τις δυνατότητές του, ώστε να βελτιώσει τη ζωή του, να πετυχαίνει τους στόχους του, να απαλλαχθεί από το στρες, και τις φοβίες του, να αυξήσει τη μνήμη και την αυτοπεποίθηση του, να κόψει το κάπνισμα, να μειώσει το βάρος του, να εξαλείφει τον πόνο, να αυτοθεραπεύεται.
Η μέθοδος "Kimoglou 7" μας δείχνει πώς μπορεί ο καθένας να μάθει να προλαμβάνει ασθένειες και να αυτοθεραπεύεται. Η μέθοδος είναι ολιστική και περιλαμβάνει προστατευτικές τεχνικές ολιστικής υγείας.
Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την μέθοδο "7" του Dr. Δημήτρη Κίμογλου, μια μέθοδο που έχουν εμπιστευτεί εκατοντάδες άνθρωποι σε περισσότερες από 10 χώρες, μια μέθοδος που βασίζεται στην αφαίρεση ( σβήσιμο) αρνητικών συναισθηματικών κρίκων και έχει άμεσα αποτελέσματα σε ποσοστό περισσότερο από 90% Από την πρώτη κιόλας συνεδρια η διαφορα είναι εμφανής και ο πελάτης αισθάνεται απελευθερωμένος από αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος αλλα και του παρόντος, ένα πρωτοποριακό ολιστικό σύστημα που υποστηρίζεται με τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Η μέθοδος χρησιμοποιεί τεχνικές κλινικής ύπνωσης, ολιστικής αποτοξίνωσης, νεύρο ανάδρασης, Θεραπεία εικονικής πραγματικότητας, Νευρο- προγραμματισμό, Θεραπεία με ήχο Brain Waves κ.α.
Η ύπνωση χρησιμοποιείται συχνά για να βοηθήσει ανθρώπους να απαλλαγούν από το άγχος,την αϋπνία, τον πανικό και τις φοβίες, καθώς επίσης και για ελεγχο του πόνου, τους πονοκέφαλους, και τα προβλήματα ευερέθιστων εντέρων. Χρησιμοποιείται επίσης για εθισμούς , ενίσχυση ή απώλεια βάρους.

 

Code 333 Quantum analysis 1
κβαντική ανάλυση

3D NLS αναλυτής σώματος  σε κύματα φωτός, σόναρ, μέσω του τυμπάνου στον ανθρώπινο εγκέφαλο, χρήση τεχνικών κβαντικού συντονισμού για ανίχνευση των συγκεκριμένων οργάνων του ιστού του σώματος της ατομικής ενέργειας υδρογόνου, τον συντονισμό ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και στη συνέχεια ανάδραση στον υπολογιστή Σε σύγκριση με μια εξαιρετική τεράστια βάση δεδομένων κατάστασης υγείας.

* Πράσινη σάρωση στο σώμα χωρίς κανένα κακό. Ανώδυνο, μη επεμβατικό, μη ακτινοβολούμενο, απλότητα λειτουργίας, ολοκληρωμένη ανίχνευση, κατανοητό,
* Ταχύτερη ανίχνευση
* Ταχεία ανίχνευση 12 συστημάτων των αλλαγών ιστού του σώματος

#334 Quantum analysis 2
Βλέπε #333

Code #335 Strees analysis
Αφορά την αξιολόγηση μεσω βιο-σήματατων τα οποία προκαλούνται από  φυσιολογικές αντιδράσεις του οργανισμού. Έτσι δίνεται η δυνατότητα να ερμηνευθούν κάποιες βασικές  συναισθηματικές αντιδράσεις ενός ατόμου όπως το άγχος. Οι έντονες αυτές συναισθηματικές καταστάσεις προκαλούν φυσιολογικά φαινόμενα τα οποία έχουν συχνά σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται η υγρασία  στο ανθρώπινο δέρμα και ειδικότερα στα άκρα του ανθρώπινου σώματος, να μειώνεται η επιδερμική θερμοκρασία του σώματος  και να προκαλείται  ταχυπαλμία. Η συσκευή
μέτρησης φέρει 4 αισθητήρες μέτρησης της εφίδρωσης, της επιδερμικής θερμοκρασίας και των καρδιακών παλμών και των κυμάτων του εγκεφάλου

Code #336 Neuro FBT

Το Neuro FBT είναι μια μέθοδος κατάρτισης με τη βοήθεια υπολογιστή, στην οποία οι επιλεγμένες παράμετροι της εγκεφαλικής δραστηριότητας του ασθενούς, η οποία κανονικά δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή, καθίστανται ορατές στον ασθενή. Μέσω της οθόνης και του ήχου ο εγκέφαλος δείχνει τι κάνει αυτή τη στιγμή (ανατροφοδότηση).
Μέσω αυτής της ανατροφοδότησης, οι ασθενείς μαθαίνουν να αυτο-ρυθμίζουν καλύτερα την εγκεφαλική τους δραστηριότητα. Πολλές ασθένειες, διαταραχές ή ανεπιθύμητα μοντέλα συμπεριφοράς οφείλονται σε δυσλειτουργία της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Με το  Neurofeedback μπορούν οι άνθρωποι να μάθουν να αντισταθμίζουν καλύτερα αυτές τις δυσλειτουργίες και να επιτύχουν περισσότερη λειτουργικότητα.
Πρόκειται για μία στρατηγική μάθησης, η οποία καθιστά το άτομο ικανό να μεταβάλλει την εγκεφαλική του δραστηριότητα. Είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι όταν υπεισέρχονται στην αντίληψή μας - κυρίως οπτικώς ή ακουστικώς - πληροφορίες σχετικά με τις σωματικές μας λειτουργίες, ακόμη και αυτές που υπάγονται στο Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα (ΑΝΣ) όπως οι καρδιακοί παλμοί ή τα εγκεφαλικά κύματα, τότε μπορούμε να παρέμβουμε στη διαδικασία. Στην ουσία η Νευροανάδραση είναι ένας τρόπος εκγύμνασης του εγκεφάλου. Όπως χρησιμοποιούμε στο γυμναστήριο τα κατάλληλα όργανα για να δυναμώσουμε συστηματικά συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, παρομοίως χρησιμοποιούμε τα αντίστοιχα μηχανήματα και τεχνικές της Νευροανάδρασης για να γυμνάσουμε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου. Αποτέλεσμα αυτής της εκπαίδευσης είναι η φυσιολογικοποίηση των εγκεφαλικών κυμάτων και κατ' επέκταση των σωματικών και ψυχικών λειτουργιών.
Με την Neuro FBT επιτυγχάνουμε:
* Αύξηση χαλάρωσης και μείωση της πίεσης και της ανησυχίας
* Ενισχυμένη δημιουργικότητα
* Αντοχή σε υψηλό φόρτο εργασίας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους
* Δυνατότητα συγκέντρωσης και μείωση ποσοστού σφάλματος
* Συγχρονισμός και ισορροπία μεταξύ των δύο ημισφαιρίων
* Ευελιξία της σκέψης και καλύτερη ανταπόκριση στα ερεθίσματα
* Δυνατότητα να ξεπεραστούν οι παλινδρομήσεις και γρηγορότερη ανάταξη
* Αυτό-ρύθμιση
* Συναισθηματικός έλεγχος και αποτελεσματική προσαρμογή
* Συνειδητοποίηση που ενσωματώνεται αντιληπτικά στην πραγματικότητα
* Αυξημένο ανοσοποιητικό σύστημα

Η μέθοδος 7  και τα προγράμματα μας δεν αντικαθιστούν τις συμβουλές -οδηγίες  ή την θεραπεία  του γιατρού σας ή του ειδικού υγείας .  Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας Ψυχικό ή  σωματικό πρέπει ν' απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας δώσει  θεραπεία ή συμβουλές για την περίπτωση σας. Επιπλέον μην παίρνετε φάρμακα χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας και ούτε να τροποποιείτε τις θεραπείες που σας δίνει χωρίς να τον ενημερώνετε. Η  μέθοδος μας είναι ένας τρόπος αυτό -βελτίωσης που βασίζετε σε τεχνικές χαλάρωσης, δεν χρησιμοποίει φάρμακα ή επεμβατικές τεχνικές παρά μόνο άπλες τεχνικές χαλάρωσης και καθοδηγούμενου οραματισμού με χρήση τεχνολογίας ήχου και εικόνας.  Η μέθοδος σε κάθε πρόβλημα δρα βοηθητικά και εναλλακτικά