METROPOLITAN SOUND LIGHT CLINIC

Υπηρεσίες της METROPOLITAN SOUND LIGHT CLINIC

 

Κλινική ύπνωση /Εικονική πραγματικότητα/ Νευρο- προγραμματισμός
Brain Waves/ Συμβουλευτική

 

Εικονική Πραγματικότητα

 

Η θεραπεία εικονικής πραγματικότητας ( VRT ), γνωστή ως θεραπεία εμβάπτισης εικονικής πραγματικότητας ( VRIT ), προσομοίωση για θεραπεία ( SFT ), θεραπεία έκθεσης στην εικονική πραγματικότητα ( VRET ) και μηχανογραφημένη CBT ( CCBT ), είναι η χρήση τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας για ψυχολογική θεραπεία. Οι ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία εικονικής πραγματικότητας περιηγούνται σε ψηφιακά δημιουργούμενα περιβάλλοντα και ολοκληρώνουν ειδικά σχεδιασμένα καθήκοντα συχνά προσαρμοσμένα για τη θεραπεία μιας συγκεκριμένης ασθένειας. Η τεχνολογία μπορεί να κυμαίνεται από έναν απλό υπολογιστή και πληκτρολόγιο, σε ένα σύγχρονο ακουστικό εικονικής πραγματικότητας . Χρησιμοποιείται ευρέως ως εναλλακτική μορφή θεραπείας έκθεσης , στην οποία οι ασθενείς αλληλεπιδρούν με αβλαβείς εικονικές παραστάσεις τραυματικών ερεθισμάτων, προκειμένου να μειωθούν οι αποκρίσεις του φόβου. Έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική στη θεραπεία της PTSD. Η θεραπεία εικονικής πραγματικότητας έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο να ανακτήσουν τον έλεγχο των μυών, να θεραπεύσουν άλλες διαταραχές, κρίση πανικού άγχος, κατάθλιψη  και να βελτιώσουν κοινωνικές δεξιότητες

Οι έρευνες πλέον έχουν προχωρήσει σε συστήματα VR για να βοηθήσουν ανθρώπους με ποικίλες φοβίες αλλά και ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές.

Η εικονική πραγματικότητα θεωρείται ιδανική προσέγγιση για τη σταδιακή έκθεση ανθρώπων μεφοβίες στο αντικείμενο του φόβου τους με στόχο τη θεραπεία της φοβίας. Η παραδοσιακή μέθοδος θεραπείας της φοβίας αποτελείται από δύο στάδια (γνωσιοσυμπεριφοριστική θεραπεία). Στο πρώτο στάδιο ο ασθενής φαντάζεται το φοβικό αντικείμενο και σκέφτεται τον εαυτό του σε επαφή μεαυτό, ενώ στο δεύτερο στάδιο ο ασθενής εκτίθεται και με φυσικό τρόπο στο αντικείμενο του φόβου του.Για παράδειγμα, στην ακροφοβία ή υψοφοβία (παθολογικός φόβος που εκδηλώνεται κυρίως, όταν τοάτομο βρίσκεται σε ψηλά και απόκρημνα μέρη (κορυφές βουνών, οροφές κατοικιών κ.λπ

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πολλά: το πλέον προφανές είναι ότι ο ασθενής εκτίθεται σε ένα περιβάλλον λιγότερο απειλητικό από το φυσικό. Ένα σημαντικό πρόσθετο πλεονέκτημα είναι η μείωσητου κόστους της θεραπείας, ειδικότερα στις περιπτώσεις όπου η σταδιακή έκθεση στο φυσικό ερέθισμαείναι πολύ ακριβή. Για παράδειγμα, για τη θεραπεία της φοβίας πτήσης η κλασική (χωρίς τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας) προσέγγιση προβλέπει ότι ο ασθενής και ο θεραπευτής θα κάνουν τις συνεδρίεςτους σε αεροπλάνα, κάτι που είναι πολυέξοδο. Πέρα όμως από την αύξηση της δαπάνης, η απ’ ευθείαςαυτή έκθεση του ασθενούς στον φόβο του ενέχει και κινδύνους, αφού η πτήση δεν μπορεί να σταματήσεισε περίπτωση εκδήλωσης πανικού από τον ασθενή. Η θεραπεία με τη χρήση εικονικής πραγματικότηταςείναι ακόμη ιδιαίτερα αποτελεσματική και για την ομάδα εκείνη των ασθενών που δεν τα καταφέρνουνκαλά στο πρώτο σκέλος της θεραπείας τους, δηλαδή στη νοητή έκθεση.

 

Νέα συστήματα τρισδιάστατων εκπαιδευτικών παιχνιδιών για βελτίωση μνήμης μάθησης, στο Kimoglou seven institute

Νέες συσκευές εικονικής πραγματικότητας στο Kimoglou seven institute, ένα μοναδικό σύστημα με τρισδιάστατα παιχνίδια για βελτίωση μνήμης μάθησης, συγκέντρωσης!

Ο χώρος μας,  αίθουσες θεραπείας, Τεχνολογικός εξοπλισμός Φωτογραφίες- πατήστε εδώ

 

Νευροανάδραση

Το Neurofeedback είναι μια μέθοδος κατάρτισης με τη βοήθεια υπολογιστή, στην οποία οι επιλεγμένες παράμετροι της εγκεφαλικής δραστηριότητας του ασθενούς, η οποία κανονικά δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή, καθίστανται ορατές στον ασθενή. Μέσω της οθόνης και του ήχου ο εγκέφαλος δείχνει τι κάνει αυτή τη στιγμή (ανατροφοδότηση).
Μέσω αυτής της ανατροφοδότησης, οι ασθενείς μαθαίνουν να αυτο-ρυθμίζουν καλύτερα την εγκεφαλική τους δραστηριότητα. Πολλές ασθένειες, διαταραχές ή ανεπιθύμητα μοντέλα συμπεριφοράς οφείλονται σε δυσλειτουργία της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Με το  Neurofeedback μπορούν οι άνθρωποι να μάθουν να αντισταθμίζουν καλύτερα αυτές τις δυσλειτουργίες και να επιτύχουν περισσότερη λειτουργικότητα.

Πρόκειται για μία στρατηγική μάθησης, η οποία καθιστά το άτομο ικανό να μεταβάλλει την εγκεφαλική του δραστηριότητα. Είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι όταν υπεισέρχονται στην αντίληψή μας - κυρίως οπτικώς ή ακουστικώς - πληροφορίες σχετικά με τις σωματικές μας λειτουργίες, ακόμη και αυτές που υπάγονται στο Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα (ΑΝΣ) όπως οι καρδιακοί παλμοί ή τα εγκεφαλικά κύματα, τότε μπορούμε να παρέμβουμε στη διαδικασία. Στην ουσία η Νευροανάδραση είναι ένας τρόπος εκγύμνασης του εγκεφάλου. Όπως χρησιμοποιούμε στο γυμναστήριο τα κατάλληλα όργανα για να δυναμώσουμε συστηματικά συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, παρομοίως χρησιμοποιούμε τα αντίστοιχα μηχανήματα και τεχνικές της Νευροανάδρασης για να γυμνάσουμε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου. Αποτέλεσμα αυτής της εκπαίδευσης είναι η φυσιολογικοποίηση των εγκεφαλικών κυμάτων και κατ' επέκταση των σωματικών και ψυχικών λειτουργιών.
Με την Νευροανάδραση επιτυγχάνουμε:

 • Αύξηση χαλάρωσης και μείωση της πίεσης και της ανησυχίας
 • Ενισχυμένη δημιουργικότητα
 • Αντοχή σε υψηλό φόρτο εργασίας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους
 • Δυνατότητα συγκέντρωσης και μείωση ποσοστού σφάλματος
 • Συγχρονισμός και ισορροπία μεταξύ των δύο ημισφαιρίων
 • Ευελιξία της σκέψης και καλύτερη ανταπόκριση στα ερεθίσματα
 • Δυνατότητα να ξεπεραστούν οι παλινδρομήσεις και γρηγορότερη ανάταξη
 • Αυτό-ρύθμιση
 • Συναισθηματικός έλεγχος και αποτελεσματική προσαρμογή
 • Συνειδητοποίηση που ενσωματώνεται αντιληπτικά στην πραγματικότητα
 • Αυξημένο ανοσοποιητικό σύστημα

 

Νεύρο-προγραμματισμός

Ο νεύρο-προγραμματισμός  είναι μία τεχνική πρόκλησης του εγκεφάλου με σκοπό την επίτευξη της καλύτερης λειτουργίας του. Πρόκειται για μια μη επεμβατική διαδικασία με αποτελέσματα σε ένα πλήθος συμπτωμάτων. Είναι μια προσωπική προπόνηση για τον εγκέφαλο. Είναι εκπαίδευση των εγκεφαλικών κυμάτων μέσω υπολογιστή
Αυτό επιτυγχάνεται τροφοδοτώντας τον εγκέφαλο με πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του και παροτρύνοντάς τον, μέσω της επιβράβευσης, να προβεί στις επιθυμητές αναπροσαρμογές . Έτσι, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, παροτρύνουμε τον εγκέφαλο
να διατηρεί την επιθυμητή κατάσταση (π.χ. συγκέντρωση ή/και χαλάρωση). Βαθμιαία
ο εγκέφαλος μαθαίνει, ακριβώς όπως μαθαίνει οτιδήποτε άλλο. Και, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα είδη μαθήσεως, ο εγκέφαλος έχει την τάση να διατηρεί τη νέα ικανότητα.
Ο εγκέφαλος αποτελείται από πολλά διαφορετικά συστήματα ένα εκ των οποίων είναι το βιοηλεκτρικό σύστημα.
Το βιοηλεκτρικό προφίλ είναι η σύνθεση της σκέψης καθώς και το πλαίσιο στο οποίο εμφανίζεται συμπεριλαμβανόμενης της χημικής σύνθεσης, της μεταβολικής και ορμονικής κατάστασης και της φυσιολογικής σύνδεσης με το σώμα.
Ο εγκέφαλος επικοινωνεί με το σύστημα αυτό, κάνοντας χρήση των νευροδιαβιβαστών και των διάφορων εγκεφαλικών κυμάτων που μας βοηθούν να σκεφτούμε, να κινηθούμε, να κοιμηθούμε, να εργαστούμε, να μελετήσουμε κ.λπ.
Το κεντρικό νευρικό σύστημα έχει ένα σημείο ρύθμισης της φυσιολογικής δραστηριότητας που αφορά τα επίπεδα διέγερσης, εγρήγορσης, σταθερότητας και ευελιξίας.

Ωστόσο το κεντρικό νευρικό σύστημα κάτω από διάφορους παράγοντες (π.χ. σωματικά και ψυχικά τραύματα, στρες, τοξίνες, έλλειψη βιταμινών, χρήση ουσιών) μπορεί να απορυθμιστεί, με αποτέλεσμα συχνά να εμφανίζονται μαθησιακές δυσκολίες, υπερκινητικότητα, έλλειψη συγκέντρωσης και προσοχής, κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού κ.λπ.
Οι αλλαγές που προκύπτουν μπορούν να καταγραφούν με την μέτρηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου.
Ο νεύρο-προγραμματισμός  είναι ένας τρόπος για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα και βασίζεται στην βιολογική αρχή της αυτορύθμισης.
Ο νεύρο-προγραμματισμός  μπορεί να βοηθήσει στο άγχος και την κατάθλιψη ή τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ,  μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα των σωματικών και συναισθηματικών προβλημάτων όπως είναι οι ημικρανίες ή και το μετα-τραυματικό στρες, Ακόμα και άτομα με μεγάλα επιτεύγματα χρησιμοποιούν την εκπαίδευση μέσω του ΗΕΓ για να ενισχύσουν τις ικανότητες τους στον αθλητισμό, στις επιχειρήσεις και τις τέχνες.


Πώς γίνεται
Με την χρήση  ΗΕΓ καταγράφουμε  τα κύματα του εγκεφάλου. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και δεν περιλαμβάνει την εφαρμογή οποιοσδήποτε τάσης ή ρεύματος στον εγκέφαλο, έτσι είναι εξ ολοκλήρου μη επεμβατική.

Διαβάστε επιστημονικά άρθρα του Dr. Δημητρίου Κίμογλου

 

Νεύρο ακουστική θεραπεία στην Genesis

 

Η νεύρο ακουστική θεραπεία χρησιμοποιεί ήχο για να παράγει δονήσεις που εφαρμόζονται απευθείας στο σώμα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της δονητικής θεραπείας , ο πελάτης βρίσκεται στο ειδικά σχεδιασμένο κρεβάτι που είναι ενσωματωμένοι ειδικοί μετατροπείς που μεταδίδουν συγκεκριμένες συχνότητες που παράγονται από υπολογιστή σε κραδασμούς. Δεδομένου ότι το ανθρώπινο σώμα είναι πάνω από 70% νερό και δεδομένου ότι ο ήχος ταξιδεύει 5 φορές πιο αποτελεσματικά μέσω του νερού παρά μέσω του αέρα, η διέγερση της συχνότητας του ήχου κατευθείαν μέσα στο σώμα είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσο για τη συνολική διέγερση του σώματος σε βαθύ κυτταρικό επίπεδο. Η έρευνα στην Ευρώπη και σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική έδειξε ότι τα ηχητικά κύματα στην περιοχή των 30Hz-120Hz που μεταδίδονται μέσω της δονητικής ακουστικής συσκευής έχουν πολύ θετική επίδραση στα διάφορα συστήματα του σώματος.

Φωτοθεραπεία

 

Πώς λειτουργεί η Φωτοθεραπεία;
Φωτοθεραπεία στο Genesis με γαλάζιο, κόκκινο και πράσινο χρώμα, τρία χρώματα που πλημμυρίζουν το σώμα με απόλυτη χαλάρωση, ταυτόχρονα με τη θεραπεία μέσω δέσμης φωτός γίνεται και η θεραπεία μέσω ειδικών συχνοτήτων ήχου καθώς και εικονικής πραγματικότητας. Ένα ολιστικό σύστημα που λειτουργεί σε δύο επίπεδα, σωματικό - Ψυχικό και δημιουργεί την απόλυτη χαλάρωση και ισορροπία


Η σεροτονίνη , η ορμόνη εγκεφάλου που σχετίζεται με την αύξηση της διάθεσης, αυξάνεται με έκθεση σε έντονο φως και πέφτει με μειωμένη έκθεση στον ήλιο. Αυτό έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές μελέτες, μεταξύ των οποίων και μία που αναφέρθηκε στο ιατρικό περιοδικό Lancet το 2002 . Αυτή η μελέτη μέτρησε τα επίπεδα σεροτονίνης στο αίμα, διαπιστώνοντας ότι η παραγωγή σεροτονίνης από τον εγκέφαλο σχετίζεται άμεσα με τη διάρκεια του φωτεινού ηλιακού φωτός.
Ομοίως, στην τελευταία μελέτη, οι άνθρωποι που εκτέθηκαν σε έντονο μπλε φως για μια ώρα κάθε πρωί για τρεις εβδομάδες παρουσίασαν περισσότερεη βελτιώση στα συμπτώματα κατάθλιψης από την ομάδα ελέγχου, η οποία εκτέθηκε σε κόκκινο φως. Είχαν επίσης αυξημένα επίπεδα μελατονίνης το βράδυ, το οποίο βοηθάει στον ύπνο και τη ρύθμιση του εσωτερικού ρολογιού του σώματός σας, καθώς και σε χαμηλότερα επίπεδα της κορτιζόλης της ορμόνης του στρες..
Το μπλε φως εμφανίζεται ως ιδιαίτερα ευεργετικό για τη ρύθμιση της διάθεσης. Μια μελέτη από ερευνητές του Προγράμματος Έρευνας Φωτός στο Πανεπιστήμιο Thomas Jefferson στη Φιλαδέλφεια διαπίστωσε ότι το μπλε φως ενισχύει και διεγείρει τις συνδέσεις μεταξύ των περιοχών του εγκεφάλου σας που επεξεργάζονται τη συγκίνηση και τη γλώσσα.
Αυτό σημαίνει ότι το μπλε φως μπορεί με τη σειρά του να βοηθήσει τους ανθρώπους να χειριστούν καλύτερα τις συναισθηματικές προκλήσεις και να ρυθμίσουν τη διάθεση με την πάροδο του χρόνου. H θεραπεία με κόκκινο φως είναι η χρήση διόδων εκπομπής φωτός χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (LED) 670 nm 830 nm ως εναλλακτική θεραπεία για ανακούφιση πόνου Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί κόκκινο και σχεδόν υπέρυθρο φως που είναι μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος παρόμοιο με αυτό που εκπέμπεται από τον ήλιο. Τα μήκη κύματος είναι βιοενεργά στον άνθρωπο, καθώς μπορούν να επηρεάσουν τις λειτουργίες των κυττάρων. Είναι γνωστό ότι τα άτομα με ινομυαλγία έχουν μια μείωση στη μικροκυκλοφορία στις περιοχές των σημείων πόνου τους. Ως εκ τούτου, μπορεί να υπάρξει μείωση του οξυγόνου, έτσι ώστε ο πόνος να οφείλεται στην υποξία. H Δίοδος διεγείρει την τοπική απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο είναι αγγειοδιασταλτικό, αποκαθιστώντας έτσι την ισορροπία στη ροή του αίματος αυξάνοντας το οξυγόνο στην περιοχή. Συνεπώς, ένας άλλος πιθανός μηχανισμός μπορεί να προκύψει από την διέγερση της αγγειοδιαστολής για την παραγωγή τοπικής απελευθέρωσης νιτρικού οξειδίου. Τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στην μελέτη περίπτωσης ασθενούς υποδηλώνουν ότι το PBM μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τον πόνο που συνήθως εμφανίζεται στις αρθρώσεις από την ινομυαλγία και με τη σειρά του να αποκαταστήσει την ικανότητα να διεξάγει επιθυμητές δραστηριότητες καθημερινής ζωής. Η θεραπεία με κόκκινο φως διευκολύνει την παραγωγή ενδορφινών και σεροτονίνης, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον πόνο και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Θεραπείες με κόκκινο φως • Θεραπεία με κόκκινο φως και ινομυαλγία Η θεραπεία με ερυθρό φως χρησιμοποιείται συνήθως για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που συνοδεύουν την ινομυαλγία Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση: • Κούραση • Πόνος • Κατάθλιψη • Θέματα ύπνου •

Θεραπεία με κόκκινο φως και χρόνια κόπωση Τα άτομα με ινομυαλγία εμφανίζουν συχνά χρόνια κόπωση. Η θεραπεία με το κόκκινο φως έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας, διευκολύνει το άγχος και επιλύει προβλήματα χρόνων ύπνου, ελαχιστοποιώντας έτσι αποτελεσματικά την κόπωση • Θεραπεία με κόκκινο φως και φλεγμονώδεις διαταραχές Η έρευνα έδειξε ότι η θεραπεία με κόκκινο φως μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τον πόνο. Όταν το κόκκινο φως διεισδύει στο δέρμα, διεγείρει τη λειτουργία των μιτοχονδρίων, η οποία με τη σειρά της προωθεί την επούλωση και την παραγωγή κολλαγόνου και πρωτεϊνών. Λειτουργεί επίσης σε κυτταρικά και μυϊκά επίπεδα για ελαχιστοποίηση της φλεγμονής Πώς η υπέρυθρη θεραπεία ανακουφίζει τον πόνο σας Όταν το κόκκινο φως διεισδύει στο σώμα σας, διεγείρει τα κύτταρα σας να παράγουν περισσότερη ενέργεια που προκαλεί αύξηση της ροής αίματος. Η αύξηση της ροής του αίματος μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας να απελευθερώσει τοξίνες που μπορεί να προκαλούν εσωτερική φλεγμονή. Ενισχύει επίσης την παροχή θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία επούλωσης. Η θεραπεία με ερυθρό φως δεν έχει παρενέργειες. Τα χαμηλά μήκη κύματος που χρησιμοποιούνται δεν παράγουν θερμότητα, επομένως, δεν αποτελούν κίνδυνο για το δέρμα, τους ιστούς ή τα εσωτερικά όργανα. Η συχνή θεραπεία με κόκκινο φως μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της ινομυαλγίας, όπως τα προβλήματα ύπνου, διαταραχές της διάθεσης, κόπωση και μυϊκός πόνος

 

 

Ο χώρος μας,  αίθουσες θεραπείας, Τεχνολογικός εξοπλισμός Φωτογραφίες- πατήστε εδώ

 

 

Αλλάξτε την πλοκή μια κινηματογραφικής ταινίας μονο με την σκέψη, σε περίπτωση άγχους ο πρωταγωνιστής χάνει, σε χαλάρωση ο πρωταγωνιστής νικάει, ένα νέο σύστημα νεύρο ανάδρασης μονο στα εργαστήρια της Brain Tech Kimoglou 7 System στην Αριδαία Ν. Πέλλας

 Έλεγχος των σκέψεων και σωματικών λειτουργιών με τα τα νέα συστήματα ανάδρασης και νεύρο προγραμματισμού δημιουργίας του Dr. D. Κίμογλου

 

 Το ινστιτούτο Kimoglou System διαθέτει ειδικό σύστημα το οποιο διαβάζει την κίνηση των ματιών η του κεφαλιού για να μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα μας (διαδραστικά παιχνίδια μνήμης, συγκέντρωσης εικονικής πραγματικότητας κ.α) άτομα με κινητικά προβλήματα

 

4 νέες αίθουσες οι 2 με τεχνολογία 4 διαστάσεων, αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες με ρομποτικά συστήματα, 3d projector και dolby

Νέο σύστημα με 5 Laser και συσκευή ολογράμματος στο ινστιτούτο, για δημιουργία οπτικών ερεθισμάτων, ένα πρωτότυπο και πρωτοποριακό σύστημα του Dr. D. Κίμογλου

 

 

Κλινική ύπνωση με χρήση ηλεκτρονικής τεχνολογίας ήχου και εικόνας

Όταν η ύπνωση χρησιμοποιείται για κλινική αγωγή ασθενών, ονομάζεται «υπνοθεραπεία». Σ' αυτή την περίπτωση, ο θεραπευτής πρέπει να είναι εκπαιδευμένος στη συμβουλευτική, την ψυχοθεραπεία και την ύπνωση. Στη διάρκεια της συνεδρίας γίνεται κυρίως ψυχοθεραπεία, και σε συνειδητή και σε υπνωτική κατάσταση, όπου η ύπνωση είναι ένα εργαλείο που βοηθά τη θεραπεία.
Στη διάρκεια της υπνοθεραπείας ο ασθενής μαθαίνει πολλά πράγματα για τους τρόπους με τους οποίους συντηρεί το πρόβλημα του, τόσο σε συνειδητό όσο και σε ασυνείδητο επίπεδο. Τα πρότυπα συμπεριφοράς (που συχνά προέρχονται από την παιδική ηλικία) διερευνούνται από την οπτική γωνία του ενήλικα πια, και εξετάζεται η σύγκρουση ανάμεσα στις σκέψεις και τα συναισθήματα. Γενικά, τα προβλήματα σχετίζονται με συναισθήματα ακατάλληλα και υπερβολικά για την πραγματική κατάσταση.

Στην υπνοθεραπεία ο  θεραπευτής δεν ελέγχει τον ασθενή,  ο ασθενής ελέγχει τον εαυτό του και στην ουσία κάνει την ύπνωση ο ίδιος στον εαυτό του. Ο θεραπευτής τον οδηγεί και τον βοηθά να πετύχει τους στόχους της ύπνωσης.
Ο ασθενής εισέρχεται σε ύπνωση μόνο εάν ο ίδιος το θελήσει και το πράξει. Μπορεί να εξέλθει από την ύπνωση όταν ο ίδιος το αποφασίσει. Δεν υπάρχει απώλεια συνείδησης κατά την ύπνωση. Επίσης δεν υπάρχει αμνησία μετά από την υπνοθεραπεία, εκτός από ένα μικρό ποσοστό περιπτώσεων.

Περισσότερα εδώ

 

Tο ινστιτούτο στην Αριδαία Ν. Πέλλας στο οποιο εφαρμόζεται το πρωτοποριακό σύστημα "7" του Dr. D. Κίμογλου το έχουν επισκεφτεί άνθρωποι από περισσότερες από 10 χώρες, σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας

Ο χώρος μας,  αίθουσες θεραπείας, Τεχνολογικός εξοπλισμός Φωτογραφίες- πατήστε εδώ

Μέθοδος Kimoglou Seven

 Η μέθοδος "Kimoglou 7" είναι μια εκπαιδευτική μέθοδος, βασισμένη σε 7 στάδια με τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο τις δυνατότητες του εγκεφάλου.
Η Μέθοδος "Kimoglou 7”  αποτελείτε από  σειρά τεχνικών (χαλάρωσης, οραματισμού, ύπνωσης, ψυχικής και σωματικής αποτοξίνωσης ) οι οποίες βοηθούν τον άνθρωπο να να ελέγχει και να χρησιμοποιεί περισσότερο το νου και τις δυνατότητές του, ώστε να βελτιώσει τη ζωή του, να πετυχαίνει τους στόχους του, να απαλλαχθεί από το στρες, και τις φοβίες του, να αυξήσει τη μνήμη και την αυτοπεποίθηση του, να κόψει το κάπνισμα, να μειώσει το βάρος του, να εξαλείφει τον πόνο, να αυτοθεραπεύεται.

Η μέθοδος "Kimoglou 7" μας δείχνει πώς μπορεί ο καθένας να μάθει να προλαμβάνει ασθένειες και να αυτοθεραπεύεται. Η μέθοδος είναι ολιστική και περιλαμβάνει προστατευτικές τεχνικές ολιστικής υγείας.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την μέθοδο "7" του Dr. Δημήτρη Κίμογλου, μια μέθοδο που έχουν εμπιστευτεί εκατοντάδες άνθρωποι σε περισσότερες από 10 χώρες, μια μέθοδος που βασίζεται στην αφαίρεση ( σβήσιμο) αρνητικών συναισθηματικών κρίκων και έχει άμεσα αποτελέσματα σε ποσοστό περισσότερο από 90% Από την πρώτη κιόλας συνεδρια η διαφορα είναι εμφανής και ο πελάτης αισθάνεται απελευθερωμένος από αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος αλλα και του παρόντος, ένα πρωτοποριακό ολιστικό σύστημα που υποστηρίζεται με τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Η μέθοδος χρησιμοποιεί τεχνικές κλινικής ύπνωσης, ολιστικής αποτοξίνωσης, νεύρο ανάδρασης, Θεραπεία εικονικής πραγματικότητας, Νευρο- προγραμματισμό, Θεραπεία με ήχο Brain Waves κ.α.
Η ύπνωση χρησιμοποιείται συχνά για να βοηθήσει ανθρώπους να απαλλαγούν από το άγχος,την αϋπνία, τον πανικό και τις φοβίες, καθώς επίσης και για ελεγχο του πόνου, τους πονοκέφαλους, και τα προβλήματα ευερέθιστων εντέρων. Χρησιμοποιείται επίσης για εθισμούς , ενίσχυση ή απώλεια βάρους.

 Περισσότερα εδώ

 

Η μέθοδος 7  και η κλινική ύπνωση δεν αντικαθιστούν τις συμβουλές -οδηγίες  ή την θεραπεία  του γιατρού σας ή του ειδικού υγείας .  Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας Ψυχικό ή  σωματικό πρέπει ν' απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας δώσει  θεραπεία ή συμβουλές για την περίπτωση σας. Επιπλέον μην παίρνετε φάρμακα χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας και ούτε να τροποποιείτε τις θεραπείες που σας δίνει χωρίς να τον ενημερώνετε. Η  μέθοδος 7 δεν είναι θεραπεία αλλά  ένας εναλλακτικός τρόπος αυτό -βελτίωσης που βασίζετε σε τεχνικές χαλάρωσης, δεν χρησιμοποίει φάρμακα ή επεμβατικές τεχνικές παρά μόνο άπλες τεχνικές χαλάρωσης και καθοδηγούμενου οραματισμού με χρήση τεχνολογίας , ήχου και εικόνας.  Η μέθοδος  δεν μπορεί  να αντικαταστήσει την εξιδανικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία υγείας, σε κάθε πρόβλημα δρα βοηθητικά και εναλλακτικά και όχι ως κύρια θεραπεία